web analytics

Härlig träningshelg i bilder

Helgen har verkligen varit superhärlig :inlove:

Fint väder och hundträning ute – kan det bli bättre?!

I lördags var vi ute och spårade med de två ”vuxna” hundarna. Det var första gången sedan snön kom och dessutom hade ju lillebror dykt upp och ”rört till” flocken så jag var väl lite fundersam på hur det skulle gå, framför allt med Király. Men jag hade inte behövt bekymra mig, både Király och Impe spårade kalasbra :rotfl:
Jättefint fokus och härligt drag i linan på båda två!! Känns verkligen som vi är på rätt väg :yes:

Hade fundering på att prova att spåra med Hojt men vi enades om att några vindövningar i form av ”leta matte” var bättre. Första gick väl sådär men efter en sovstund fick han prova igen och då fattade han och använde helt klart näsan för att ta sig till mig. Att det sedan var en stor sten iväg hindrade honom inte men han var tvungen att få en hjälpande hand i baken :heart:

Söndagen ägnades också åt hundträning på förmiddagen men då i form av pinnstigar för de stora och lite ”gör saker så får du klick och godis/lek” med den lille.

Impe har ju inte så lätt för att ta upp pinnarna så där funderar Jerker på att träna in ”frysmarkering” eller nått åt det hållet. Belöningen med skinkost är i alla fall väldigt poppis vilket gör att när han får syn på en pinne fortsätter han inte bara utan vänder sig mot Jerker för att få godiset :yes:

Värdet att leta rätt på pinnarna har helt klart ökat!!

Körde samma upplägg på Király då sist vi gick en pinnstig var det spåret som gälde och han gick över flera av pinnarna. Dessutom har han börjat leka ”flistugg” så jag har funderat lite på hur jag vill ha det. Men med skinkosten så blev det mycket mindre tugg redan efter en gång :rotfl:

Och han hade mycket bråttom till mig för att få sitt godis, och han spottade inte ut pinnen förrän han var framme vilket gjorde matte väldigt glad :inlove:

Med Hojt passade jag bara på att se om han ville leka och bjuda lite saker för att få godis på en ny plats, och det ville han :yes:

Ligg:

Bus:

Sitt:

och många varianter på hopp-stå, hopp-sitt och hopp i största allmänhet :inlove:

Avslutade såklart med ännu mer bus :yes:

 

12 reaktioner till “Härlig träningshelg i bilder”

 1. Håller med om att bara stanna för markering räcker gott för Impes del. Huvudsaken är ju att han visar att han hittat pinnen! Lydnad hör INTE hemma i spåret anser jag.
  Vad gäller flistuggen skulle jag satsa på godisvägen du är inne på. Glädjen ska hållas kvar till varje pris.
  Och ser jag inte en liten kanin där på sista bilden igen ;-)
  KRAM

  1. Ja när det gäller Király är definitivt godiset vägen till lycka så den fortsätter vi på :rotfl:
   När det gäller Impe så tror jag det blir som Impe bestämmer ;-)

   Jo det tror jag du gör, en viltgrå liten söt kanin ;-)

 2. Hej
  Har hittat hit via både Sara o Helén.
  Så söt Hojt är :inlove:
  När jag spårade mycket med min första whippet så ville jag först att han skulle komma med apportena till mig men de tyckte han va helt onödigt. Sen fick jag för mig att jag skulle ha liggmarkeringar – hur tänkte jag där ? Ligga ner i skogen på pinnar o dylikt – nej tack sa han!
  Så tillsist kom vi överens om att han stannade vid pinnarna markerade med nosen o tittade bak på mig – här e en pinne kom o hämta den om du vill ha den :)

  1. Hej Maria
   Roligt att du hittat hit :yes:
   Lite så har jag upplevt Impe också så vi får väl se hur det blir med Jerkers tankar om liggmarkering ;-) Tror nog dom landar på samma variant som ni gjorde :-))

 3. :yes: Vilka fina bilder det blir när det är soligt! Det kan vara Jerkers förtjänst också förstås… ;-)

  Impe: liggmarkering?

  Kiraly: Är det inte det ena så är det det andra! :rotfl:
  Allvarligt, hålla fast-övningar?

  1. Mest solens förtjänst tror jag ;-)

   Ja han funderar lite på det. Att sen få en whippet att lägga sig ner om det är kalt är inte lätt så vi får väl se ;-)

   Jodå vi kör med hålla-fast-övningar också :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.