web analytics

Ge upp eller bara pausa?

150203_alla

Ja det är frågan just nu när det gäller Lunas bruksträning…. Både spår och rapport kan vi glömma för tillfället, dels för att det är en massa snö ute och dels för att kylan inte är något för en whippet att träna i.

Lydnadsträningen fungerar inte heller då jag har svårt att träna henne utan att använda vänsterarmen och hon känns lite svårmotiverad *unknw*
Fast nä ger upp gör jag inte ännu men funderar på att ta en paus och nöja mig med att träna lite annat med henne i stället. Jag har försökt introducera henne till noseworksträningen då Hojt har tränat men inte riktigt lagt något krut på henne så hon har inte fattat vad det går ut på. Men nu har jag tagit mig en funderare och provade en annan variant i dag där hon inte alls hade hjälp av synen utan verkligen var tvungen att använda nosen.

Först fick hon nosa på och markera en möbeltass som det var väldigt mycket doft på och det tog inte så många gånger innan hon fattade att det var näsan hon skulle använda. Sen tog jag en paus innan jag gjorde ett litet lådsök med henne. Ställde upp tre små lådor som var öppna och alla tre innehöll en tesil men självklart fanns doften bara i en av dom, lite extra mycket doft även här. Satte mig nära lådorna och sa leta samtidigt som jag visade med handen över alla tre lådorna och hon var riktigt duktig *yess*

Hojt fick också köra lite men han har svårt för lådorna då han blir för ivrig… Måste komma på något sätt att få honom lugn och fokuserad där. Vi körde i stället lite rumssök med plåtdosan på lite högre höjder och även relativt dold och där var han duktig *yes* Ska bara jobba mer på markeringen, där blir han också lite väl ivrig om han inte får klick direkt.

 

4 reaktioner till “Ge upp eller bara pausa?”

 1. Ge upp??? Trodde jag inte skulle komma från dig *pardon* Klart du inte ska! Gäller bara att vara lite listig *crazy* och det är du ju laugh

  Vad är det för något med plåtdosan?

  1. Nä än ger jag inte upp ;-)
   Jo i nosework har man doften på en tops (tillexempel) som man lägger i en plåtburk med små hål, den är då lättare att gömma och flytta mellan olika ställen.

   1. Ok.
    Hur vet man att hunden inte går på doften på burken, dvs lukten från handen som håller burken? Pincett?

    1. Ja man använder pincett/tång och sen tar man även på saker bredvid och runt för att dom just inte ska gå på människolukten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.