web analytics

Fruktansvärt jobbigt och overkligt…

160209_hojt1

Den 9 februari 2016 kommer jag alltid att komma ihåg som en fruktansvärd dag men även som en rolig och sorgsen dag.

Att Hojt inte har mått bra har ju märkts tydligare och tydligare så i går morse bestämde jag mig äntligen för att ringa och prata med hans veterinär igen och höra om han trodde samma sak som vi. Jag hade sån tur att det var veterinären som svarade, måste ha varit ödet, så det gick förvånansvärt lätt att prata om det. Vi har ju detaljstuderat Hojt under några veckor och det har visat sig att han har små, små anfall som vi misstänkte var epilepsi och när jag beskrev dom för veterinären så fick vi vår misstanke bekräftad…

Visst finns det mediciner och alternativa metoder som lindrar dessa anfall men de flesta hundar får ju ändå anfall även om det är betydligt mer sällan. Så för oss är det inte ett alternativ att medicinera en så allvarlig sjukdom och med tanke på hur dåligt Hojt mår mellan varven så var beslutet lätt att ta och vi fick en tid redan på kvällen.

Kunde inte sitta hemma och bara vänta hela dagen, och då Jerker var förkyld och var hemma så tog jag Hojt med mig och åkte ut i skogen. Vi åkte till bokskogen som Hojt gillar skarpt då han älskar att spåra på svårare underlag. Jag lade ett spår åt honom och medan det låg till sig så gick vi en härlig runda, och just under den stunden tittade solen fram och det var riktigt härligt väder.

Han blev jätteglad när han fick spåra och han löste det riktigt bra trots att jag gjort det lite extra svårt.

160209_hojt2

160209_hojt3

Och som avslutning var det lek med ’handväskan’ som vanligt.

160209_hojt4

Jerker åkte självklart med på kvällen och jag är så glad att jag valde att åka just till Vesslarp och ta bort Hojt då dom dels känner oss och dels har en fantastisk känsla och empati. Att jag sen har stort förtroende och verkligen kan prata med veterinären gör ju det hela ännu bättre.

Det var såklart fruktansvärt jobbigt och sorgligt men samtidigt skönt på ett sätt att Hojt nu fick lugn och ro och slapp må dåligt längre. Nu får han förenas med sin älskade syster Hajja, sin pappa, mamma och farfar. På ett sätt så kändes det som jag övergav honom när jag gick men med tanke på hur lugnt och fint han låg där så insåg jag att jag bara hade varit egoistisk om jag inte hade gjort detta, det här var helt klart det enda rätta för Hojt.

Men oj vad jag kommer att sakna min fina, underbara Akinnaz Herceg Hojt, dom trippande stegen när han följde mig vart jag än gick, den varma känslan när han kurade ihop sig bredvid mig, den glädje han visade när han fick använda sin näsa i olika sammanhang :heart: :heart: :heart:

Som ni säkert förstår så är detta jättejobbigt så jag ber alla som träffar mig att INTE tar upp ämnet!

 

20 reaktioner till “Fruktansvärt jobbigt och overkligt…”

 1. Bästa fina duktiga o taggade ’handväskan’ Hojt har fått leva ett fint underbart liv med världens bästa familj! En familj som alltid tänker på hundens bästa! All styrka o heder till er och hoppas verkligen att ALLA som läser detta tar till sig dina sista ord! Det finns annat att prata om nu och viktigt attni få sörja på det sätt som ni känner bäst för er! Kramar i massor <3 o glöm inte att ni två va ett oslagbart team! (:kiss:)

 2. Det finns inga ord. Känner djupt med er och finns närhelst du vill och orkar.
  Kramar i tusentals ❤️❤️❤️❤️?????

 3. Åh nej Cissi vad hemskt! Tanken om att det var något på gång slog mig när jag såg bilden på insta, kanske för att jag själv tog en liknande bild på D. Fina Hojtet! (:sorry:)
  Kram!

 4. Vet precis hur jobbigt det är efter att själv varit tvungen att ta bort 3 fina hundar mitt i livet pga ep.
  Många kramar till er! Ni gjorde det ända rätta för fina Hojt.

 5. Vad ledsamt! Beklagar verkligen.

  Vet hur mycket hjärta du & Jerker lägger ner i era hundar. Livet är fruktansvärt orättvist. Fina Hojt hade tur som fick dela sitt liv med så fina människor och hade modet att ta det tunga beslutet när det väl gällde <3

  Stor KRAM!

 6. Fina underbara tokiga Hojt :heart: Overkligt och fruktansvärt på alla sätt, men har det så mycket bättre nu. Tänker på er :brokenheart:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.