web analytics

Diverse

Undrar varför sanningen i hundvärlden är så svårt att acceptera? Varför går dom flesta i försvar om man riktar någon form av kritik mot deras hund, oavsett vad det är? Att se hur ens hund är med både fel och förtjänster är väl en förutsättning för att få ett bra liv tillsammans? Ingen älskar väl sin man eller sina barn mindre för att man ser personens fel, så varför skulle det vara så med hund??

Jaja, nog om detta – jag lär aldrig förstå och inte kan jag ”hålla tyst” heller så populär lär jag aldrig bli :D

Den här veckan har varit fulltecknad precis som vanligt.

I måndags försökte jag plugga en del då det har blivit lite för lite av den vara. Elton fick ställa upp som ”obejkt” och han tycket det var skönt nu när matte kommit till musklerna. Han sov gott efteråt :)

Tisdags bestod av besök hos projekthunden, han gillade också att jag kommit till musklerna nu!
Efter det var det veckohandling som gällde.
Ett par träningspass i trädgården blev det också. Ingångar, position i FF, återhoppet, stå och ligg var det vi filade på. Elton tycker det är jättekul, jag tycker det också bara jag kommer igång ;)
Musmatta som tass-target håller vi också på med och den början han få bra snitts på. Nu kan vi köra ute och ha sådär 5-8 meter och han förstår. Det är så roligt att se när poletten trillar ner, då börjar han jobba tystare och mer fokuserat :D

Gårdagen började med att Elton lämnades hos syrran (dom hade varit ute på en timmes promenad runt Er-sjön så han var nöjd!) medan jag åkte till frissan. Där satt jag i två timmar och blev ompysslad och fin i håret – skönt!
Efter det var syrran med hem på lunch. Eftermiddagen bestod av plugg, tyvärr lite för lite :( innan det var dags att ge sig iväg på uppfödarutbildningen på kväll.
Trevlig kväll! Vi håller på med anatomin vilket är väldigt passande för min del. Den här kvällen hade vi chihuahua som specialstudie. Robban och Clarissa, Ninnis fina hundar, var med som ”objekt”. Nästa gång ska vi vara ute och ha fler olika hundar med för att jämföra olika anatomiska varianter.

10 reaktioner till “Diverse”

 1. Äntligen här, hade slarvat bort adressen till din blogg. Men nu ligger den på favoriter, så nu är det slutslarvat.
  Robban och Clarizza var helt slut efter allt klämmande, allt folk och nya miljön. Sov och snarkade (värre än Janne) hela natten.
  Roligt att det går så bra med Elton. Vad duktiga ni är.

  Läste något i din blogg som fick NYFIKEN nerven att vakna. Vad kan de månne vara????
  //Kram

 2. Visst kan man bli förvånad ibland då ägaren inte överhuvudtaget verkar förstå vad det är för slags hund de har. Det bästa är väl om man kan se både fördelar och nackdelar med sin hund. Älskar den det gör man ju ändå.
  Roligt att er träning går så himla bra! Ni är duktiga!
  Ha en underbar helg!//kram

 3. Morr – nu har jag lyckats ta bort kommentarena till Jönsöligan, Bettan och i-b två gånger………… Jag ger upp ni får klara er utan mina ord den här gången ;)
  kram

 4. ja,det ju underligt egentligen,att folk tycker att deras hundar är så perffekta,för det finns ju ingen perffekt hund,,det sorligt,eller dom som inte förstår att dom gör fel,och att dom är ute och cyklar i en tränings situation,,men sanningen är inte populär,tyvärr,,,,,,,,jo,hos dom som ser vaket på tillvaron!!
  du har en del och stå i ,men det roliga grejer läser jag ju,vad kul,men säkert en hel del pluggande.
  hoppas ni får en skön helg,och sen är du ju fin i håret och kan kanske gå på galej ;)

 5. Då är du uppiffad för lägret nu då, kanske man själv skulle lägga ett besök hos frissan och få risbusken trimmad :-)
  Så är det Cissi, säg vad du tycker och man blir genast klassad som elak eller rent av dum i lilla huvet ;-)
  När ska du inse att lydnad är KUL :-)
  Kram

 6. Hos mig är du väldans populär kan jag tala om :)
  Fast det är klart..skulle du säga att nån av mina hundar är fula eller störda kanske du inte skulle vara lika poppis *asg*
  Men visst är folk lite lustiga..ibland undrar man om de läser på nåt överhuvudtaget om rasen de köper :(
  Skönt att gå till frissan..jag var där i förrgår..
  Bra att dina försökshundar gillar det du gör :)
  Idag har inte varit nån kul dag..du får läsa om det i bloggen..
  Ska bli kul att träffas imorgon..Kram

 7. Mania: Vi får väl se när jag är färdig med utbildningen, då kanske jag kan ge mig på även dig :D
  Ses i morgon! kram

  Sara: Tack, du har så rätt så :D

 8. Jag gillar dig Cissi, ärliga männikor vinner i längden så är det bara och dom som inte vill vara ens vän för att man inte kan hålla sin åsikt inne är inte värd att vara vän med ändå ;)

  Kul att lydnaden går framåt det är en häftig känsla när poletten trillar ner och man ser att dom får som en aha upplevelse :)

 9. Visst är det skönt att få iordning på håret.. :) Önskar jag vore hund kunde du få massera mej med.. hi hi..
  Jag håller med dej. Gäller både egen ras och egen hund. ser man inte bristerna så kan man ju inte göra nåt åt dem. Utan blundar man för sånt så är det nog farligt tom… Men tyvärr är det så.
  Ses imorron.. :) Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.