web analytics

Bra störningsträning

Efter gårdagens kurs där det stod lydnad på schemat, som var mycket givande, var det i dag dags för ett lite svårare spår igen. Idag fokuserad vi på störnings- och förledningsträning så Ulrika lade spåret vid Bjurbäcken och runt ”spontanidrottsplatsen” åt oss. Det var inga där när spåret lades ut men när vi skulle gå spåret var det ett gäng killar där som spelade fotboll.

Spåret började utmed bäcken:

140106_1

Sen vinklade det upp och gick utmed ”rinken” där ungdomarna höll till men det bekom inte Hojt och han markerade pinnen som låg där jättefint.

Det är så roligt att se honom på så här kort underlag då han gillar det skarpt och verkligen tar i för att komma framåt:

140106_2

Inga bekymmer med varken folk eller bilar:

140106_3

Övergången av en frekvent använd gångstig gick också bra och sen var sistasträckan utmed ”rinken” igen fast den här gången på ingångssidan där grabbarna ställt sina cyklar och gått in.

140106_5

140106_4

Han spårade jättefint även där trots alla förledningar som var färskare än spåret och slutet som låg precis vid ett av lejonen gick han först över och vill fortsätta spåra upp på asfalten men när jag bromsade så tog han det:

140106_6

Och kom som vanligt glatt till mig med det!

140106_7

Efter den lyckade spårträningen åkte vi till andra sidan Ersjön och körde ett pass lydnad. Jag körde först lite linförighet där Ulrika klickade när det såg bra ut. Sen kedjade jag lf, läggande under gång, inkallning och apportering. Skulle egentligen ha haft ett framförgående efter linförigheten men skippade det idag. Kedjan gick riktigt bra och jag är så nöjd med att han ställer upp och jobbar i alla lägen och på alla platser. Dessa veckor sedan helgen före jul har vi tränat ovanligt mycket både spår och lydnad och trots bara ett par, tre dagars vila har han hela tiden presterat och gjort sitt allra bästa!!

Vilken underbar kamrat, och arbetskamrat,  jag har i denna fina lilla hund!!

4 reaktioner till “Bra störningsträning”

  1. Jösses! du passar verkligen på den här vintern :) Lika bra det, nästa kanske inte alls är spårbar.

    Duktig Hojt att ta sig förbi alla de svårigheterna! Och duktig DU som har lärt honom så bra!!

    1. Ja det gäller att passa på ;-) Man vet ju aldrig när/om snön kommer och hur länge den i så fall blir liggande…

      Tack :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.