web analytics

Blandat

Idag blir det ett lite blandat inlägg.

Börjar med att skicka ett STORT, STORT GRATTIS till Eltons bror Eskil som i helgen fick ett förstapris i lydnadsklass 3 med fin, fina 277 poäng och klassvinst – ni är bäst!!!

Här är ett kort på Eskil från sommaren 2008:

Läste lite i senaste Hundsport i går och artikeln ”Jag dömer din hund för dagen – du dömer mig för hela livet” var något av det bästa jag läst i den vägen. Tänk vad mycket trevligare det skulle vara om ingen hade så mycket fördömande åsikter så fort det inte går som man hoppas. ”Tycke och smak” ska ju inte diskuteras heter det och att se eventuella fel och brister hos sina egna är inte alla förunnat att göra tyvärr. Jag älskar de mina och dom är självklart ”bäst” MEN för det så ser jag även bristerna ;)

I går kväll startade fortsättningskursen i agility och då Jerker är i Finland hade jag båda hundarna med mig.
Det märktes att vi inte tränat så där jättemycket över sommaren men en del satt kvar i alla fall. Började med drag mot tunneln och det gick bra i början men när vi lade på ett hinder innan och sedan efter blev Elton lite väl ”varvad”. Visst vill han mycket och massa energi finns det men fokusen finns inte i lika stor utsträckning vilket gör att det lätt flippar ur. Läser man rasstandarden så ska dom ha massa energi så det stämmer ju men även vara bra på att koncentrera sig vilket tyvärr bister en hel del hos Elton hur mycket vi än försöker jobba på den biten……

Bild från kursen i våras:

Vi började även träna på ”ut” och där hade jag en hel del hjälp av klickern. Han är väldigt signalkänslig så det gäller verkligen att jag lär mig hur jag ska röra mig för att han ska förstå. Vi fick hemläxa på detta så nu blir det till att sätta upp en hink i trädgården och träna – både för han och mig :D

Király var som sagt också med och fick prova gå genom korta tunneln. Maria var snäll och höll honom vid ingången, han var så lugn och sansad så (för även om han inte är överdrivet förtjust i människor så är han definitivt inte rädd för dom :) ). När hon släppte och jag lockade från andra sidan gick han så fint i genom tunneln. Vi körde bara två gånger men han verkade tycka det var kul och ville gärna göra mer :D

Idag blev det en relativt tidig skogspromenad så nu sover dom gott en stund igen. Ska nu sätta mig och göra i ordning lite saker till jobbet i helgen. Det är agilitytävling i Långasjö arrangerat av Emmaboda BK där jag ska vara och förhoppningsvis massera massa duktiga hundar!

11 reaktioner till “Blandat”

 1. Spännande för Király att få vara med på agilitybanan. Valpar med ”storasyskon” får nog hänga med på en hel del från början. Lika bra att börja i tid.

 2. Stor arbetsvilja och lite bristande koncentration, hmmm … Jag tycker att jag känner igen det där lite grann ;) även om jag tror att jag äntligen kommit över detta hinder (för ett hinder ÄR det).
  En fråga angående träningsfotot från en som inte kan ett smack om agility, och det är verkligen en undran, ingen åsikt eller vädering: Får man ha halsband på? Här i trakten har jag förstått att det är totalförbud, inte ens scalibor tillåts på banan. Nyfiken som jag är undrar jag förstås om det är lokala skillnader i reglerna.
  Kram

  1. Ingen aning faktiskt. Vår instruktör har inte sagt något så jag ska fråga. För visst kan det vara lokala skillnader ;)
   Och ja ni bor långt bort, hade tyckte det vore kul att träna ihop :D
   kram

 3. Maria: Inte konstigt dom gillar varandra dom där två, Kiwi och Elton ;)
  Klart fina Zazza ska ha massage – bara att komma hit!
  Ha det bra själv – kram!

  Jönsöligan: Ja om nu ”trägen vinner” i det här fallet – den som lever får se :)
  Allt är bra här, hoppas du också har det bra?!
  kram

  Anna: Ja du tänk så mycket trevligare det skulle vara då :D

  Sara: Ja visst är den ;)

  Eva: *fniss* nä så stor skillnad tror jag inte det är på bröderna – små ”pluttar” än så länge <3

 4. Jag ser att jag missat en bra artikeln. Måste erkänna att Hundsport ligger obläddrad/ oläst här bredvid mig ;)
  Trodde också först att kortet var på Király, och tänkte att det va värst va han ändrat uttryck, ha ha. Inte lik brorsan längre, men så fel det va!

 5. Kul med Eltons bror :)
  Roligt med agilitykurs..men tråkigt med koncentrationen..inte lätt bit det där..
  bara att nöta..trägen vinner ;-)
  Hoppas allt är bra med er annars..ha det bra i helgen..
  Kram

 6. Hej hej!!!
  Kul att läsa om kursen.. det där med fokus håller Kiwi med om.. det är inte det lättaste.. Som gabbe sa, lär hon sej att hålla rätt fokus blir hon riktigt jäkla bra.. Och dte stämmer.. ska bara lära henne det först.. ha ha..

  Trodde först det var Kiraly som var på första kortet och tänkte vad fasen vad han växt.. :D :D

  du kanske skulle få massera Zazza nån dag, eller så gör jag det själv, men är lite lat, tycker hon är väldigt stel bak… :(

  Ha dte gott.. kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.