web analytics

Belöningssystem, konsekvent och tydlighet

Ja det var tre av många ord som fastnade extra bra efter helgens kurs för Towa Lindh. Jag känner mig jättenöjd med kursen då Towas tänk passade mig mycket bra. Det påminde en hel del om Heidi Billkvams tänk vilket gjorde att jag enkelt tog det till mig även om jag har lika svårt som alla andra att vara konsekvent och tydlig ;-)

bild

Vädret var inte det bästa så det gällde att klä sig ordenligt så man inte frös under tiden man inte var aktiv själv.

towakurs_02

Jag fick bra tips på hur jag ska stärka Hojt i situationer med folk, som han ibland kan tycka är lite störande och i stället få honom att bara jobba med mig.

towakurs_08

Sen körde Hojt och jag krypet, hopp-sitt, ställande på håll, framåtsändandet och apportering och jag fick bra tips på det vi hade problem med, Exempelvis att det ska vara lugnt i krypet och att ordet kryp egentlig bör betyda samma sak som ordet fot, det vill säga var uppmärksam på mig och häng med nu. När det gällde hopp-sitt och ställande på håll fick jag också med mig bra verktyg men här var det nog mest tydlighet och konsekvent som var ledorden.

I framåtsändandet började vi med att Towa gick igenom hur man kunde dela upp det och förslag på hur man kunde träna varje del. Vi fick prova delarna och Hojt verkade köpa det, så bara träna på så får vi se hur det går! Vi fick även prova en intressant övning som gick ut på att se vad hunden trodde fot betydde och var den hamnade om man sa det när hunden var framför en och man själv stod helt rakt i tävlingsposition. Intressant att se vad hundarna trodde dom skulle göra och vart dom skulle vara.

towakurs_07

Jag var mycket nöjd med vad Hojt trodde fot var och vart han skulle vara :-D

 

2 reaktioner till “Belöningssystem, konsekvent och tydlighet”

  1. Härligt när man blir inspirerad och motiverad. Hundträning är minsann en hel vetenskap – vilken gren man än ägnar sig åt :P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.