web analytics

År blir inte alltid som man tror eller hoppas

151230_raya_luna2

2015 blev inte riktigt som jag trodde eller hoppades när det gällde hunderiet…

Det började bra med att Hojt och jag var ut och tävlade i lägre klass spår och, mot alla odds blev vi uppflyttade! Varken snöblandat regn på tvären eller att vi avstod plattsliggningen och budföringen på grund av hans skottberördhet stoppade oss från att i alla fall nästan göra en så bra tävling som vi kunde, och det räckte vilket var himla roligt (:yess:)

Men sen så stoppade min skadade axel oss från vidare träning under våren och sommaren försvann ju då axeln var nyopererad. Sen fick Hojt återigen ont i ljumskar/ländrygg och mådde inte bra. Testade för fästingssjukdomar men gudskelov hade han ingen så vi provade akupunktur i stället. Fungerade inte speciellt bra så nu går han hos en naprapat vilket har hjälpt en hel del, även om han fortfarande har ont på vissa ställen. Men inte nog med det så har han tappat pälsen på rumpan/korset så pass mycket att vi nog måste kolla upp vad det kan vara…

Luna tog sin LC-licens under våren och startade på sin första tävling i juli. Även whippetracelicensen påbörjade hon under våren men där kom tyvärr ett löp i mellan så den blev inte klar förrän i september. Även hon var tyvärr skadad ett tag men är nu hel och vi ska bygga upp henne ordentligt under vintern tänkte vi (:yes:)  Några utställningar blev det också för henne med ck som bästa resultat vilket jag är mer än nöjd med!

Impe och husse lyckades ta ett RLD N i våras men har efter det lagt ner den träningen, men nu funderar husse på att ta upp den igen – vi får väl se hur det blir med det ;-)

Största förändringen kom dock nu i höst när vi hastigt och lustigt skaffade oss en whippet till! Det var inte alls meningen men vi ångrar inte en sekund att lilla Raya fick flytta hit. Hon är en härlig lite tjej med mycket energi och egen vilja, vilket de andra hundarna kanske inte alltid gillar men hon och Luna har ändå funnit varandra fantastiskt bra!

Jag är fortfarande inte bra i min vänstra axel då det blev en komplikation och sen fick jag en överansträngning i den högra så det har varit en tuff höst på många sätt där tankarna har gått åt många håll…

Nu hoppas vi få ordning på både mig och Hojt under början av året så 2016 blir ett både friskare och roligare år!

151230_raya_luna

6 reaktioner till “År blir inte alltid som man tror eller hoppas”

    1. Ja jag hoppas du har rätt :-)
      Har varit dålig på att läsa bloggar ett tag men kommer självklart att följa Lydias äventyr under 2016 (:yes:)

  1. Klart det blir, friskare o roligare alltså! Ni ska alla rocka fett under året som kommer (:kiss:) Gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.