web analytics

Annorlunda Jul…

Sedan vi flyttade till Småland har vi hittat vårt sätt att fira jul på. Hundträning på dagen och en god middag för två på kvällen.

Igår var det bara Luna som fick följa med, jag är fortfarande inte helt bra så det fick räcka med en hund, dom andra var hemma med husse. Träffade bästa träningskamraten i Linnefors och spårade med Luna och hennes två schäfrar. Luna fick ett gärdesspår på ca 250-300 m och tre pinnar där Ulrika även gått på lite knöligare ställen och det fixade Luna fint:

151224_luna

Hennes pinnmarkeingar har kunnat vara lite dåliga och ibland har hon gått över dom men vi har jobbat på det och igår hade hon superfina pinnmarkeringar:

 

Kvällen blev som vanligt lugn och vi åt vår traditionella trerättersmeny som börjar med kräftor:

151224_middag

151224_fore

Sen hade vi via bekanta fått tag i ett älghjärta i år som vi lämnat in för rökning så varmrätt blev det rökt älghjärta med en härligt krämig gratäng på potatis, jordärtskockor och purjulök med ett gott rödvin till:

151224_varm

Avslutningsvis blev det hemgjord saffransglass med pepparkaksdeg i – supergott!

151224_efter

Efter middagen tittade vi på Karl-Bertis jul, också det en given tradition:

151224_tv

Idag när solen sken passade vi på att gå ut i trädgården och träna lite med hundarna. Luna fick lite ”komma in med apporten”-träning, Impe fick lite rallylydnadsträning och Hojt fick träna vittringen med grankottar. Jag har inte fått till den med pinna då han, så fort jag lägger in fler än en hugger första bästa, men med kottarna verkar det bli en annan reaktion:

 

Sen försökte vi få till en bild på alla fyra, helst lite ”städad” sådan men det var inte lätt… De tre stor skötte sig galant men den lilla vildingen hade lite svårt att vara still ;-) :inlove:
Avslutningsvis vill jag även gratta Luna och alla hennes fina syskon på tvåårsdagen :heart:

151225_alla

6 reaktioner till “Annorlunda Jul…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.