web analytics

Äntligen lite träning!

Var hos veterinären med Hojt igen i måndags då han fortfarande inte är bra… Fick en ny behandling och redan igår kändes han piggare :yes: Pratade även med veterinären om det här med träning och han tyckte att jag kunde komma igång lite försiktig så igår var vi en sväng till klubben!

Jag tog det såklart väldigt lugnt och var extra nog med både uppvärmning och nervarvning. Tror att Hojt var lika glad som jag att få träna lite för han hade en härlig attityd hela tiden :heart: Det blev pyttelite lf där jag belönade attityd, någon sväng där han hängde med fint och en språngmarsch som också blev riktigt ok. En sträcka framförgående där jag belönade att han gick lugnt och fint, sen avslutade jag med en och en halv apportering. Första apporten hade han bra fart men gick runt innan han greppade den. Belönade trots det mycket och nästa gång så kastade jag den inte utan lät den ligga och tog med honom en bit bort i stället och när jag då skickade honom tog han den utan att gå runt  *good* . Där slutade jag även om både han och jag ville mer och det kändes inte som han fick några men av den träningen som tur var!

Luna fick också ett pass och då jag hittat en leksak i skåpet som vi inte använt på länge så provade jag den och den gillade hon mycket *yes*

140930_luna

Vi körde lite lf/ff och det gick väl sådär… Vet inte riktigt hur jag ska komma ifrån att ha godis i handen men provar väl ett tag till så kanske det ger med sig. I framförgåendet har vi bara kommit till att fokusera ut från mig och ta ett lugnt steg mot leksaken för att sedan få springa till den och det fungerade bra! Apporteringen gick däremot sådär, det berodde nog på att jag körde lite för länge  sad . Måste tänka på att köra korta, korta pass med henne. Lite sittstadga med leksaksfokus fungerade däremot riktigt bra smile

Idag har jag koncentrerat mig på Hundkänslans bokföring så det blev bara en rejäl promenad för hundarna där vi samtidigt hittade en hel del trattisar:

141001_svamp

4 reaktioner till “Äntligen lite träning!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.