web analytics

Agility

Jaha så har då även jag ”fallit till föga” och börjat en nybörjarkurs i agility ;)

Vill ju så gärna göra något med Elton men då Jerker kör lydnaden och brukset vill jag inte vara där och ”störa” för mycket så tillslut bestämde jag mig för att prova det här med agility.
Min fot tyckte kanske inte det var helt perfekt men, men, Elton verkar gilla det i alla fall :D

Vi får väl se vad kursen ger, bra instruktörer verkar det vara så något ska vi nog lyckas lära oss. Om vi sedan kommer att fortsätta med agility är alldeles för tidigt att säga.
Men ett visst intresse verkar även jag ha fått då jag har satt upp så jag kan öva på slalomet i trädgården ;)

Dagens tanke:

Vet en rasklubb som satt upp etiska regler för hur ”funktionärer” ska uppföra sig och vad/hur dom ska uttala sig, tänk om alla rasklubbar gjorde så – och att det efterlevdes!

11 reaktioner till “Agility”

 1. Kul att ni hittat ngt eget..kan tro att det passar raketpumin ;-)
  Annars kunde du ju kört viltspår med honom..är ju säsong nu..

  Eftersom man som rasklubb/lokalklubb ligger under SKK så finns ju redan etiska regler där att följa..så de är ju inte tvungna att ha egna..
  Jag tror att även om reglerna finns hos rasklubb mm så är det stora problemet att fälja dem..för som sagt..de finns redan..

  Ha det gott..kram

  1. Ja men dom reglerna är ju självklara kan man tycka (även om det finns folk som inte verkar kunna dom heller) men det här var hur klubbens funktionärer ska uppföra sig mot medlemarna. Tillexempel när det gäller valphänvisning och avelsråd, att man där uppför sig korrekt och inte framhåller någon eller berättar saker man inte ska om andra.

   Ha det bra själv!
   kram

 2. Sara: Ja det där är också en aspekt: ett bra föredömme för andra, hur många är det?!

  Maria&Z&K: Ja jobbigt var det i alla fall för foten men bra träning även för matte ;)
  Ha en toppenhelg själv!
  kram

  Maria: Jag är nog mer bruksare o lydnad jag med men vi får väl se vad jag tycker efter den här kursen. Om inte annat kan man ju som du säger använda det som ”belöning” vid lydnadsträning :D
  Ha en härlig helg trots foten!

 3. Pumi älskar agility och vi har med gått några kurser ;) Jag själv har inte blivt frälst då jag har dragning mer mot att träna lydnad och bruks. Men för mig har det varit lite lek och belöning med agilityn som har varit toppen efter ett lydnadspass har vi avslutat med lite lek på agilityplanen vilket har varit uppskattat av Lucaz som i ärlighetens namn hade valt agilityn.

 4. Kul att ni börjat med agilityn bra att ni får lite eget att pyssla med :)
  Ja du jag är så trött på alla som dom kallar sig ”offeciella” människor som tror dom kan skriva och uttrycka sig hur som helst om andra det är knappast att föregå med gott exempel..

 5. Då håller vi verkligen tummarna för SBCH-titeln :D
  Egentligen är jag också mest ”bruksare” men vad gör man när man vill göra något och brukset är ”upptaget” ;)

  Ja så är det i många lägen men man tycker att funktionärer i rasklubbar/lokalklubbar borde kunna det i alla fall…..

 6. Vad roligt att ni börjat med agility, något som jag tror de flesta hundar tycker är jättekul, även om många lätt kan bli lite väl stressade. Inget för mig dock, jag är alldeles för inbiten ”bruksare”. Däremot har vi faktiskt provatpå rallylydnad – vilket var fantastiskt roligt!
  Fast i ärlighetens namn har jag faktiskt lovat agility-folket på klubben att OM Spader någonsin blir SBCH ska jag ställa upp i EN agility-tävling… Gissa om de håller tummarna???

  Dagens tanke gör mig beklämd. Jag tror att många har (mer eller mindre) svårt att göra skillnad på sak och person.

 7. Bettan: Det är aldrig försent vet du väl ;)
  Ja och inte bara där utan i alla sammanhang om du represnterar en rasklubb tillexempel.

  B-M: Hoppas du har rätt :D
  Ja visst är det trist men så fort man blir personligt engagerad verkar det bli svårt att hålla ”tand för tunga” men i vissa positioner måste man….

 8. Kul att ni börjat med agility! Jag tror att det ger mycket som man kan ha gläde av i annan träning, till exempel så är det en suverän kontaktövning. Jag tror både du och Elton kommer att gilla det.
  Ja, visst är det bra med etiska regler, men synd att de ska behövas. Men vanligt folkvett verkar ha en förmåga att flyga sin kos när det gäller egna hundar och andras byrackor.

 9. Vad skoj att du hittar på nåt ”eget” med Elton. Hade jag inte tyckt lydnad är så förbaskat kul hade jag gett mig på agility men man vet aldrig, det är inte försent än.

  Hur man uppför sig i tävlingssammanhang borde vara en självklarhet både för tävlande och funktionärer. Men tyvärr så fungerar det inte så i verkligheten och då är det ju bra att sätta upp regler som förhoppningsvis kommer efterlevas. Trist bara att det skall behövas när det är en kär hobby vi håller på med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.