web analytics

Agility och lydnad

Det märks att Király gillar att vi kommit igång med agilityn igen. Den här veckan har det blivit flera korta slalompass i trädgården, ett längre pass i trädgården som även inkluderade hinder och en tunnel, ett pass på klubben, ett pass med slalom-träning och ett försök till svängträning i trädgården och till sist ett kort pass idag på Nybro BK. Men trots denna för honom stor mängden träning har han inte ”lagt av” som han kunde göra i lydnaden utan även om han som i dag var väldigt trött så fanns motivationen och viljan där :rotfl:

Nu är det ju inte bara han som är nybörjare utan jag är helt novis när det gäller agilityträning och det märks ibland kan man säga ;-) Inte alltid lätt för Király att fatta vad hans förvirrade matte vill, men även jag lär mig allt eftersom – tur jag både går kurs och får hjälp på distans :yes:

Med Hojt har det blivit både spår och lydnad i veckan och i dag när jag var på Kalmar BKs agilitytävling och jobbade fick han ett pass lydnad en bit ifrån agilityplanen. Jätteduktig på att ha fokus på mig trots alla störning runt omkring, visst han tittade i bland men för det mesta var han med mig. Gjorde en kanonfin ettans apportering och riktigt bra platsliggning med extra störning. Han lyfte på huvudet ett par gånger då en hund kom och gick väldigt nära men lade ner det direkt när jag sa plats och han var lugn och trygg hela tiden!! Lite linförighet med bra kontakt och attityd fick vi också till däremot var det värre med fartmomenten… Får ta mig en funderare men jag tror han är inne i en utvecklingsfas då han är dryga 15 månader så jag fick tipset att träna det han gillar och vänta lite med resten så vi provar med det så får vi se.

Impes träning i dag blev cykling, mycket uppskattat av både honom och husse :heart:

6 reaktioner till “Agility och lydnad”

    1. Ja med dom föräldrarna är det inte så konstigt, agility-gen från båda – bara att gilla läget och träna på för eller senare blir jag kanske biten jag med :-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.