web analytics

Vilken träning!!!

I måndags spårade vi med Király och hans motivation för spårandet har helt klart ökat :yes: Nu har jag en bra plan att gå vidare med och hoppas kunna behålla hans intresse och fokus på spåret!

Gårdagens lydnadsträning var verkligen en energikick :heart:

Med Király tränade jag ingångar på planen och starter i lf/ff och det kändes som vi nu hittat ett bra sätt att ha rätt fokus redan i starten. Ska träna detta på många olika platser så vi kan få det stabilt. Sen blev det inkallning/ingångsträning och där kom vi nog på ett bra sätt att få till både fart OCH en bra ingång, det vill säga INTE stanna på mattes ben ;-). Bara träna vidare så får vi se om det fungerar i längden.

Hojt fick träna på att sitta still när någon kom fram till oss (tandvisningsmomentet), följa-övningar och att förstå ordet sitt…. Det sista är inte lätt, att sätta ord på ”moment” är inte min starka sida – eller man kanske ska säga att min starka sida är inte att befästa en kundskap utan bara få till det ”lite sådär” ;-) Tur jag har flera som tjatar på mig att vara nogrann, det kanske gör att jag verkligen kommer att vara det den här gången 8-)

I kväll bär det av till Öland för att ställa upp husvagnen då jag, Hundkänslan, ska jobba på Ölands BKs agilitytävling 18-19 augusti. Så är ni på Öland i helgen och vill ha er hund genomgången/masserad är ni välkomna :-)

 

8 reaktioner till “Vilken träning!!!”

 1. Bra med ”tjatiga” träningskompisar, vad skulle man gjort utan dom. Kul att det till slut lossnat i spåret. Skam den som ger sig.

  Kram

 2. Härlig läsning när man ligger i sjuksängen och är avundsjuk på alla som kan träna. Motivation är a och o. Härligt att det lossnar rejält med båda killarna.
  Kram

  1. Stackars dig som mår dålig :-( KRYA PÅ DIG!!!

   Ja det känns himla roligt även om det bara är pyttesteg så är dom i rätt riktning och vi jobbar vidare :yes:
   kram

  1. Tack Jeanette, kanske ska tro mer på mig själv…. ;-) Kan nog påverka mina hundar positivt om jag gör det :-)
   Ha en härlig helg!
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.