web analytics

Vilken grej Hojt och jag var på i går!

På Hundsportens insamling för Musikhjälpen i vintras vann jag en privatlektion i specialsök på Motiverade Hundar och i går var det så äntligen dags att utnyttja den. Vi var två stycken som hade vunnit varsin timme och Jessica på Motiverade Hundar föreslog att vi skulle komma tillsammans för att utnyttja tiden optimalt, och det blev väldigt lyckat!

Först fick vi en teoretisk genomgång av vad specialsök är, hur det går till, vad man kan använda det till och hur man lär in det. Efter det fick vi testa med våra hundar och efter som man bara körde korta pass var det en stor fördel att vara två så det blev en naturlig vila i mellan. Hon hade själva plattformen på ett bord i en box (i stallet hon hade gjort i ordning som kurslokal) där det var ett ”trappsteg” för att hundarna lättare skulle komma upp på bordet. Hojt hade inga problem att ta sig upp men i första passet tycket han det var lite konstigt när plattformen rörde sig så han hoppade ner några gånger och först tog han ”trappan” upp men sen hoppade han direkt upp på bordet, snacka om spänst i benen :-D

Man börjar tydligen alltid med att hunden ska lära sig markera the, Lipton yellow label och det tog ett tag innan Hojt fattade vad det gick ut på men på slutet kunde han markera burken med the trots att två andra innehöll betford (hästfoder gjort på melass som luktar sött) och en annan innehöll mossa, och allt detta bara på fem korta pass! Visst vet jag att han har en fantastisk näsa som han gärna använder men jag blir ändå förvånad att han snappar så fort vad det är som förväntas av honom :inlove: Vi tyckte båda att det var superroligt och tackar Jessica jättemycket för att hon skänkte dessa timmar till Musikhjälpen!

 

4 reaktioner till “Vilken grej Hojt och jag var på i går!”

  1. Duktigt av DIG att sköta maskinen, godis, klick och Hojt! Det är det svåraste *wacko* *dash* *crazy*
    Hojt var också duktig men han hade det lättaste jobbet :-D

    1. Jo tack det var lite virrigt i början men det tog sig sen. Lite lättare blev det av att hon hade en klicker fasttejpad på handtaget man reglerade maskinen med så händerna räckte till ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.