Varierad promenad

Idag gick vi en härlig promenad. Tyvärr är det ju jakt så man kan inte gå riktigt var man vill så jag passade på att aktivera oss med lite saker i stället.

På en av dom smala stigarna körde vi framförgåendet med många ”stå”. Gick jättebra och han börjar mer och mer fatta att han ska stå kvar i färdriktningen smile

Försökte mig på lite vanlig lydnad också men det är bara att konstatera att det inte fungerar mellan oss just nu. Märkligt då ”ploj-saker” går bra att träna……
Körde ett uppletande i stället. En smal korridor med två saker – inga problem. Sprang en extra sväng på första skicket (mest för att få springa tror jag) sedan tog han saken längst ut. Andra skicket och saken i mitten, inga problem laugh

Avslutade promenaden med att stanna på ett bra ställe och frissera till hans huvud och bak lite bättre.

Jönsöligan

Strunta i att träna lydnad när du inte är på humör..eftersom ”plojsaker” funkar att träna..kör på det då..så det blir positivt mellan er..
Lydnaden blir ju mer krav i och så himla lätt det blir fel då man inte är på humör själv..
Ha kul istället Wink
Kram

Sara

Bra att du tränar på sådant som fungerar bättre så att ni tränar nåt i alla fall. Jag tror det har stor betydelse när det gäller den andra träningen också.

hundkanslan

Maria: Han har i alla fall inte så mycket emot att bli klippt Wink
kram

Bettan: Han blev så fin så smile
kram

Alla: Vet inte om det framgick att det är ute vår träning inte fungerar. Inne går ALL träning bra. Kan ha att göra med att Elton har svårt att släppa kontrollen på allt runt omkring när man är ute. Men samtidigt fungerar det bättre för Jerker så till viss del har det nog med hur jag mår att göra också. Vet inte riktigt……..

Bettan

Kan det vara så att när det gäller lydnad att man sätter upp pressen och när det är ”plojmoment” så har man inte så höga krav och förväntningar?
Hoppas han blev till belåtenhet efter friseringen, den lille rackarn.
Kram

Britt-Marie

Visst är det lättare att motivera hundarna, i alla fall min, till annat än lydnadsträning. Jag tror det är något med vår egen förväntan och våra krav som drar ner hundarnas entusiasm.
Det ska ju vara så exakt, inget utrymme för egna tolkningar.

Maria, Zazza & Kiwi

Kan tänka mej att Elton inte riktigt gillade avslutningen på promenaden Wink Eller han kanske gillar det smile
Låter iaf som en härlig promenad.. smile
Kul med lite annorlunda. Konstigt det där när det inte funkar med vissa grejer men annat funkar..
Knepigt..
Ha det gott.. kramar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.