web analytics

Vardagsliv

Ja nu rullar vardagen på och vi börjar komma in i våra nya rutiner. Väldigt annorlunda med bara tre hundar men skönt för ryggen. Jag var hos en kiropraktor i går så idag är jag väldigt öm men förhoppningsvis ska det gå åt rätt håll nu.

Det blir lite träning med Luna på tisdagarna på klubbens allmänna träning och spår då och då. I tisdags var Jerker med på klubben och försökte fota oss, inte lätt i det ljuset…

Vi jobbar på med framförgåendet, linförighet, inkallning, hoppet och läggande under gång. I det sista momentet tycker jag hon är superduktig med tanke på underlaget och den allt annat än rikliga pälsen hon har på magen :inlove:

Då det inte var några andra som tränade i tisdags när vi var där så fick även Raya träna pyttelite och sen göra det hon älskar allra mest, springa!

För övrigt blir det lite nosework tränat här hemma. Luna ligger klart före de andra två då hon har tränat det tidigare men Raya bli bättre och bättre. Impe är väl inte jätteroad men resonerar som så att ”måste man göra nått för att få korv så får jag väl göra det då” (:blum:)

En av anledningarna till att det blivit en del NW de sista dagarna är att Impe återigen inte mår bra och inte kan gå några längre promenader (:sorry:) . I söndags så fick han både ett sår i bogen och lyckades slita av en klo på höger baktass. Då han slet bort allt så har vi duschat och hållit det rent, och det ser ok ut. Han har fått ha sko på sig när vi varit ute och det har fungerat hyfsat. Men i går kväll upptäckte vi att han fått furunkulos på vänster framtass, den som är skadad sedan tidigare och som han har både artros och benpålagringar i. Förmodligen för att han med tanke på den skadade höger baktass belastat vänster fram betydligt mer än vad han normalt gör. Så nu är det tratt på så han inte ska slicka på någon av tassarna, duschterapi, smärtlindring och vila. Vi ger det över helgen så får vise hur han mår på måndag, om det blir veterinären eller om det blir bra ändå.

4 reaktioner till “Vardagsliv”

  1. Stackars Impe ❤! Det är så ledsamt när inte hundarna mår bra. Hoppas att det löser sig utan att ni behöver åka till veterinären!

    1. Ja nu går det åt rätt håll ser man. Han får ta det lugnt över helgen så hoppas vi det är i stort sätt bra i nästa vecka!

  2. Jag skulle verkligen inte vilja lägga mig på magen på det där underlaget! ?

    Stackars Impe! Jag hoppas att han snart kryar på sig ❤️❤️❤️

    1. Ha ha, nä hon är ovanligt tålig lilla Luna :inlove:

      Ja det börjar bli bättre med de två tasskadorna nu, bara vara försiktig så det inte blir något bakslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.