web analytics

Var bara tvungen….

… att försöka prova det här med bättre självförtroende i hundträningen – trots förkylningen ;-)

Så det var bara att pälsa på sig massa kläder, stoppa i sig tabletter, fylla fickorna med näsdukar och träningsgodis och ge sig av till ridhuset. Nu blev det inte speciellt långa pass för mig och mina krull men tror det var en fördel för dom blev riktigt, riktigt bra!!

Király fick ett pass med frittfölj där vi tränade på kontakt, halter efter sväng och språngmarch.
Lösning: vara tydlig med vad jag förväntar mig, lära mig svänga till vänster och belöna under själva språngmarchen med massa lek :-D – då fungerade det!!

IMAG1321

Andra passet blev det ”springa till targeten i rutan” och nöta på ordet ”stå” samt ”sitt” på väg från mig (ungefär som vid hoppet) under lek och båda sakerna kändes ok. Sittet gick jättebra, lite förvånad men tror det hade med min attityd att göra – så härligt när man känner att det blir som man tänkt sig :-) :-)

Hojt fick först ett pass med lek och sitt på väg från mig (samma som K fick men för Hojt var det första gången) och efter bara några repetitioner fattade han – kul!! Sen använde jag MM för att få till lite snabbare reaktioner på stå och det gick bra det också :-D

Hans andra pass bestod bara av budföringsträning och den går också framåt!!

Jerker och Impe fick också till en bra träning med frittfölj, ingångar och lite stadgeträning

Sen var vi bortbjudna på kvällen och hade det supertrevligt men i dag känns förkylningen av ordentligt så det blir nog till att försöka vara stilla och kurera sig så den försvinner någon gång….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.