web analytics

Uppletande igen

Jerker har jobbat hela dagen så vi har fått klara oss själv Elton och jag.

Har varvat hundträning med TV-tittande.

På långpromenaden blev det uppletande som vanligt. Den här gången fick han tre föremål fast ett i taget och alla ganska nära.

Första gången var han ända ut men vände ganska snabbt och tog den på tillbakavägen.

Andra gången tyckte han nog att ”nu måste den väl ändå vara längst ut” så det tog betydligt längre tid innan han hittade den.

Innan jag lade ut tredje föremålet lade jag honom i stället för att binda upp honom för att se om han varvade ner lite mer men jag märkte ingen större skillnad. Däremot letade han närmare men hade lite svårt då det blåste sidvind och det var ett naturligt ”hinder” just där. Jag tog in honom och försökte skicka honom snett men första gången ville han inte utan gick åt ”fel” håll i alla fall, men andra gången gick han dit jag pekade och fick vinden från rätt håll och hittade föremålet direkt!!

Vi fortsätter väl traggla så här och hoppas han ”slår på” näsan fortare och fortare för var gång :D

Dagens tanke:

Officiella diskussioner har sina fördelar – alla får reda på allt!!

11 reaktioner till “Uppletande igen”

 1. Det är inte helt ovanligt att även hundar som tävlar långt upp i klasserna har problem med ”nära” föremålen. De rusar en bit innnan näsan går på, men träning och variation. Kanske ”vinda” in de som ligger nära för att få honom att koppla på hjärnan redan från start. Bara en idé.

  1. Det är en idé. Hjälper inte mitt nuvarande ”tänk” så ska jag prova. Detta beror ju på att han alltid varit van att längst ut finns det ett föremål så nu ska vi verkligen varie träningen nästa gång ;)

 2. Maria: Detsamma! kram

  Bettan: Det som är är att om det ligger ett föremål längst ut så är det inga problem. Det tar han normalt direkt och sedan letar han mer i hela rutan. Utmaningen är att få honom att slå på näsan redan från första steget, inte efter 40 meter spring ;)
  Du har så rätt när det gäller diskussioner :)

 3. Nosen kommer med erfarenheten och rutinen, helt säkert. Långt ifrån alla klarar av att gå in i en diskussion och stå för vad de tycker och tänker, sen beror det på vem man diskuterar med. Med en del känns det helst meningslöst, som t ex när kommunikationen är envägs, då lägger inte jag nåt krut på det.

 4. Hoppas han upptacker att han har en näsa och vad den ska användas till ;)
  Inte lätt när man har bråttom ;)
  Har du haft diskussioner?? ;)
  Heidi är fruktansvärt halt..efter att ha jagat efter fyrhjulingen :(
  Ha en fortsatt trevlig helg..kram

  1. Ja att springa och använda näsan samtidigt är inte lätt tydligen ;)
   Stackars Heidi ge henne en extra puss från oss :(
   kram till er all

 5. Skönt att det går åt rätt håll med näsan :)
  Dagens tanke är riktigt bra om folk som är med i diskussionen är ärliga ;)

  1. Ja och det är som vanligt det som är problemet! Fast jag kan tycka att varför ge sig in i en diskussion om man inte tänker vara ärlig, då kan man ju bara strunta i den ;)

 6. tycker det låter som bra träning. Är inte det rätt vanligt på lite hetare jyckar att de inte kopplar på snoken i början? Och sedan dessutom kopplar bort den igen när de blir trötta… Ett litet fönster där när det blir bra arbete ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.