web analytics

Tur man har en bra träningskamrat

I går blev det ett lydnadspass ute för första gången på evigheter. Vi hittade ett ställe där det inte var så mycket snö men däremot väldigt slaskigt, och det var inte så uppskattat av Hojt direkt *no*

Körde linförighet där Hojt hade lite svårt att sätta sig i slasket men det blev bättre och bättre och avslutningen kändes riktigt ok. I både apporteringen och inkallningen fick vi till avslut där han inte gick i mig även om det blev en liten båge bakom så bara att jobba vidare. Krypet gick inte alls bra men med tanke på att det var första gången sen i höstas vi körde det ute och det var kall, packad snö så är jag inte så orolig.

Avslutade dagen med ett uppletande, han blir ju så snöig så jag ville kunna åka hem direkt efteråt. Han fick fyra föremål och skötte sig utmärkt *good* . Sist vi körde var han betydligt mer ofokuserad men min kära träningskamrat påminde mig om att tränar man uppletande så sällan som jag har gjort ett tag så är det inte så konstigt att första gången blir lite sådär…. Tur jag har henne *yes*

150207_hojt2

I dag blev det också lite tränat trots att när det var min tur så frös jag så mycket att jag tänkte strunta i det… Som sagt vilken tur det är att jag har världens bästa träningskamrat som peppar och stöttar så det ändå blev ett riktigt bra lydnadspass *kiss*

Har tänkt en del på hur vi värmer upp och idag provade jag en lite ny variant och det blev en ovanligt bra start på linförigheten så efter några sträckor så blev det full fest! Det blir till att använda den några gånger till innan jag helt kan säga att den fungera som den ska, men bra kändes det.
I framförgåendet var han lite väl ivrig och även i inkallningen där det då blir en liten båge bakom mig men det är bara att träna lite mer. Avslutade med ett kryp då vi hittade en bit där det bara var gräs och det gick bättre än i går så det här ska nog bli bra även ute om jag tränar rätt.

Efter träningen blev det en härlig, men jobbig då skaren inte höll, promenad på fågelskådaråkern med Hojt. Han uppskattade att få race lite och busa med sin leksak :inlove:

150208_hojt1

150208_hojt2

6 reaktioner till “Tur man har en bra träningskamrat”

  1. Varför tränar du inte uppletande? Det är ju jättekul :-)

    Härligt att det går så bra med träningen! :-D

    1. Jo visst är det kul men det är svårt att träna på vanliga promenader då man har två whippar med som fryser om dom får stå still ;-)

  2. Härligt att se Hojt så pigg o glad igen! Finslip och bra planering och bättre väder, sedan måste det snart vara dags att anmäla :star:
    Ja visst är det härligt med en riktigt bra träningskamrat :-D jag har också en super sådan som gör att vår lilla träning ger framsteg. :highfive:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.