web analytics
Bruksträning,  Lydnadsträning

Träningshelgen

Hälleberga B&B är verkligen ett fint ställe att ha hundträningsläger på. Inte nog med att det är trevliga personer som har det, maten supergod, sängarna sköna utan det är även en härlig omgivning :yes:

Vi gick långrundan på ca en timme när vi kom på fredagen – mycket uppskattat av oss alla fem:

Lördagens bravader har ni ju redan hört om men här är en bild från uppletandet – det vill säga efter deras uppletande medan de fick vänta tills resten var klara :heart: :

Király får symbolisera hur våra fyrbenta mådde på lördagskvällen :inlove: :

Söndagen började med spår och för Hojts del gick det för en gångs skull så där… Vi såg ett rådjur medan vi väntade så troligen var det vilt han hade problem med och sen hade den, för Hojt, nya spårläggaren gått genom brännässlor och det var inte uppskattat men han gick till slut. Slutpinnen markerade han dock riktigt fint!

Király fick ett konkurrensspår med Utzzi och jösses vad han taggade igång på att gå efter :eek: Till att börja med blev det bra drag men lite sämre fokus men på slutet hade han jättefint fokus och ”vårdade” verkligen sitt spår. Några gånger till så kanske han får igång motivationen :-))

Efter lunch var vi några som körde igenom ett helt lydnadsprogram med Jerker som tl och Ulrika som domare. Jag och Király provade en tvåa och jag är riktigt nöjd med flera av bitarna. Vissa saker är vi ju inte riktigt färdiga med och sen tavlade jag bort mig ett par gånger men över lag skötte vi oss ok ;-)

Jerker tränade lite lydnad efter oss och det så riktigt bra ut. Både linförighet, ”sitt kvar” och inkallning körde dom och om nu Jerker tar tag i träningen igen så tror jag nog att det kan bli bra det här.

Det här kortet tog jag på dom medan dom väntade på sin tur :heart:

Hojt fick ett spår på gärde för att få ett ordentligt lyckande efter förmiddagens lite struliga spår. Jerker gick ut ett böjt spår på ca 30-40 meter med en godisdosa i slutet, liggtid ca 45 min. När jag släppte på Hojt så visade det sig att han var precis lika taggad och spårvillig som vanligt :inlove: Lite svårt med böjen men jobbade jättefint och hade inga problem att hitta godisdosan :yes:

Mycket nöjd med denna helg både träningsmässigt och umgängesmässigt – hoppas verkligen det blir fler läger på Hälleberga fram över!

 

 

10 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.