web analytics

”Tågblogg”

Sitter på tåget till Stockholm och tänkte passa på att blogga lite när jag ändå inte kan göra så mycket annat.

Stackars Jerker har varit hemma hela veckan då han har en fruktansvärd hosta och mår risigt. Man märker hur mycket vane människa man är i ett sådant läge, att ha någon mer hemma på dagarna ”stör” dom vanliga rutinerna. Så både för hans och min skull hoppas jag han blir frisk snart ;)

Király har klämt en tå och haltar lite så han får vara i stillhet några dagar. Passar ju bra när Jerker är själv med dom hemma och han inte orkar så mycket på grund av hostan.

Har kört ett par riktigt kluriga uppletanden med Elton i veckan och han har varit så himla duktig. Nu har vi ju kört just uppletande regelbundet sedan han var liten så det är kanske inte är så konstigt att han bra på det :)

Király har fått sitt första ”uppletande” han också fast den här gången började jag med ”att slå på näsan”-övning inte ”kunna springa ut i skogen”-övning. Får se om det kanske gör att han inte hamnar i samma ”spring-fas” som Elton varit i.
Gjorde en ”ruta” på 1*2 meter ungefär där jag ”vallade” med händerna och sedan lade jag ut tre pyttesmå föremål. Hämtade Király och vi strosade fram mot rutan (han var lös) och när vi kom fram började han nosa i marken väldigt intensivt. Han fattade inte förs att det var något speciellt med dom små, små sakerna men tredje gången han nosade på ett av dom tog han upp det och vände sig mot mig – BINGO! Så roligt att se hur kul han verkade tycka det var att använda näsan :D

Det får bli till att börja spår med honom så fort hans tå är bra!

I går var det full aktivitet i trädgården. Jag och syrran flyttade på två buskar och moster var här och grävde upp ett helt gäng blommor som hon ville ha. Vi ska ju lägga igen rabatterna och bara ha buskar och sedan krukor med blommor i. Ingen av oss är speciellt trädgårdsintresserade så jag tro det kommer att bli jättebra. Tar ett tag bara men med syrrans ”sparkande” så ska det nog bli klart under hösten!

6 reaktioner till “”Tågblogg””

 1. Stackars Jerker..hälsa att han ska krya på sig!
  Hoppas lill-killens tå snart är bra oxå!
  Ha det så trevligt i Stockholm och ha en härlig helg!
  Kram

 2. Kul att ni är igång på uppletande hoppas det inte blir nåt med tån en valp i vala är aldrig roligt!
  Skickar lite krya på sig till husse också!!

 3. Hoppas Jerker vilar upp sig ordentligt och är pigg till ”invasionen” i helgen. Det där !miniuppletandet ska jag testa på lillan. Fick prova på det med Totti på lagottoklubbens aktivitetsdagar i Hällefors för några år sedan, en kul övning som jag nästan har glömt bort.

 4. Låter så kul med träningen.. :) Härligt att Elton går så bra.. och att den lille fattade så snabbt.. :)
  Glöm inte att lägga duk under så ni slipper rensa ogräs.. jag ska ha såna rabatter, med filt i och sen små små sten och så gröna växter.. Våga vägra rensa ogräs!! :D :D
  Ha en trevlig tripp till S-holm och hemresa oxå..
  ha en trevlig helg med..
  kram kram
  och hälsa jerker att han ska krya på sej!!

 5. Hahaha, känner igen det där med folk som stör rutiner, jag brukar fräsa ”försvinn” när gubben kommer in under tex mjölkningen, då vill jag gå i min egna lilla värld liksom.
  Kul att det funkade med näsa-övningen, de är ju himla öppna för sånt valpar, de liskom provar och provar hela tiden, de gamla kanske testar två ggr sen ställer de sejoch stirrar på en :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.