web analytics

Solig vinterpromenad och träningsrapport

 Börjar kanske bli tjatigt med bilder från våra promenader men idag var det så härligt väder och vi tog en lång skogspromenad hela familjen så jag kunde då inte låta bli att ta med kameran :chic:

Jag kan förstå alla som tycker att en pumi ser ut som en leksakshund på bild:

Király har hittat en stor fin kotte som han sysselsatte sig med en stund men hade ändå ett litet öga på vad Elton gjorde för säkerthets skull :))

Det är SÅ vackert utmed vår plogade timmerväg:

Goa Elton:

och söta Király:

Kan tala om att han inte fick loss den då det inte var en lös gren utan den växte där:

Anfalla Elton är ett kärt nöje, även om inte Elton alltid tycker det….. Vi får gå in och stötta Elton mellan varven :roll:

Tror att han här ”släckte törsten” med lite snö :)

Király gillar att smyga på Elton även om jag tycker att han syns lite väl mycket ;)

Kolla ”Gubben” måste man göra för att se att inget hänt honom

Just i det här fallet fungerade inkallningen klockrent trots att Elton gjorde annat :yes:

Fin huvudbild på Elton :inlove:

Bus :rotfl:

Mina tre underbara killar :heart:

Veckans träning har varit blandad. Det här med att sätta ord på ”saker” är inte min starka sida, antingen gör jag det för tidigt så han egentligen inte vet vad han gör eller också väntar jag alldeles för länge…… Men någon gång ska jag väl få till det, bara att ta nya tag :timeout:  Är det någon som har konkreta råd så tas dom tacksamt emot :callme: 
Att ta upp något från golvet börjar  vi komma en bit med. Först var det svårt men när jag väl tog det lugnt och väntade ut honom så kom lyftandet. Nästa steg blir att ge saken till mig. Att greppa och sedan lägga vikten bakåt börjar också bli bättre. Nästa steg blir att bara ”godkänna” när han tar ETT tag och inte två eller tre innan han lägger vikten bakåt.

Sen har vi ett ”projekt” på gång som ska ge en bra rörelse men samtidigt ett bra sätt för att skapa lugn och fokus hos både honom och matte men det återkommer jag till om två veckor 8-)

Dagens tanke:
Njut av dagen och tänk inte för mycket varken på gårdagen eller morgondagen

11 reaktioner till “Solig vinterpromenad och träningsrapport”

 1. Ibland måste man tänka två gånger. Vid t ex dirigeringsapporteringen la jag till kommandot på en gång. Som Sara sa ibland vill man att hunden ska komma igång snabbare och då kan ”ett ord på vägen” vara knuffen som får igång den.
  Kram

 2. Både Zazza & Kiwi undrar vaddå inte få bort, den växte där.. Inga problem :D De brukar inte ta hänsyn till det :D
  Härliga bilder.. :)
  God fortsättning på det nya året!!
  Kram

 3. Att leva i nuet är inte alltid så lätt. Själv är jag så planerande att jag kan komma hem utan mjölk trots att det står på inköpslistan. Jag läser några steg framåt på listan och planerar min väg genom butiken så när jag står vid mjölkdisken är jag mentalt redan vid frysdisken!
  Jag har faktiskt börjat ta tag lite i träningen nu. Måste ju uppfylla nyårslöftet. Hade ett jättebra pass i går kväll. Sittande med omvänt lockade var klockrent, rumpan fast i marken och huvet stilla. Shaping av läggandet gick kanon, hon la sig gång på gång. Att ta upp föremål från golvet har vi inte testat sen kursen, men det var inga problem. Ibland grep hon bara om grejen, ibland lyfte hon den. Och kampade jättefint mellan passen även om hon byter grepp och skakar väl mycket. Det ska nog bli något av det här, bara vi är ihärdiga.

  1. Kan tänka mig det om dig :))
   Så roligt attdu kommit igång! Nu förväntar jag mig regelbundna rapporter, gärna i form av videos då och då :yes:

 4. Jo jag vet ju i teorin hur man ”ska” göra och jag har ju lyckats förr med andra hundar ;) Men jag tycker ändå det är så svårt att få dit ”ordet” – kanske för att jag inte är så konsekvent som man kanske ska vara :blush:

  Eva, jag håller på med handdutten och ska försöka använda den i avlämnandet – återkommer med rapport om hur det går :heh:

 5. Man kan aldrig tröttna på bilder på det är omöjligt :)
  Det där med att sätta ord på saker är jätte svårt jag brukar vänta tills dom upprepar beteendet ett antal gånger frivilligt och nästan 100 % innan jag sätter ord på det. Men vissa gånger sätter jag ord på det snabbare för att jag känner att det behövs kanske för att få hunden att komma igång.
  Men hur som behöver du inte vara orolig ;)

 6. Jasså var det det du hade jobbat med i veckan! :) Kul! Tips innan överlämnandet, om du inte redan visste, är att köra några handtouch precis innan!

  Det här med att sätta ord på saker är ju jättesvårt att veta precis när det är dags! Förut var jag jättenoga med att vara i stort sett klar med allt innan jag satte ord på, men nu är jag inte det längre! Man kan säga att jag mixar in kommandot jag vill ha när jag är nästan klar, ihop med det frivilliga, precis innan jag förväntar mig att han ska göra det, kanske 30 % av gångerna, för att sen öka. Jag är mer och mer inne på att mixa frivilliga beteenden ihop med beteenden de ”kan” om du förstår, även i agility vilken ger en gladare och mer framåt hund!

 7. Härliga bilder från er promenad och de ser verkligen ut som smånallar.
  Att sätta namn på saker är inte alltid lätt men när jag vet att det kommer att bli rätt handling tycker jag man kan börja sätta namn på det. T ex om det är ligg och nu ser du på hunden att han kommer att lägga sig så lägg till ”ligg” med ett omedelbart klick om han sen inte lägger sig vilket han troligtvis inte kommer hinna göra eftersom du klickat så gör det inget, för du har klickat att han tänkte lägga sig. Jag tror man kan namna handlingarna när man märker att hunden är med och koncentrerad eller i samma ögonblick som man är säker på att den kommer utföra den specifika handlingen. Vet inte om det blev lite rörigt nu :sweat:
  Apropå dagens tanke, är det lättare sagt än gjort men vi jobbar på de
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.