web analytics

Snöspår

Vi har haft en lugn och mycket trevlig jul.
Lagom mycket socialt umgänge och god mat, även den i lagom mängd:yes: 

Vi har inga julklappar men på julaftons morgon får var och en i familjen en ”strumpa”. Jättefina strumpor som min mamma har sytt i kviltteknik :hugright: . Elton har ju varit med förr och visste att det fanns något gott i hans strumpa medan Király först undrade vad vi höll på med. Men när han insåg att det luktade gott så kröp han nästan in i sin för att få tag i sin tuggsko :-))

Jag och Jerker får lite godis och något att läsa i våra och i år hade Jerker gjort egna marsipanfigurer till mig. Han vet vad hans fru gillar för godis :inlove:

Det var evigheter sedan vi spårade Király och jag då snön satte stopp för det hela men jag har funderat lite och bestämde mig för att prova ett snöspår. Det är alldeles för mycket snö i skogen men efter snön som kom på julafton är det lagom mycket på Flygts parkering då dom inte har plogat i helgen, sådär mellan 5 – 10 cm.

Så många spår han vi ju inte med innan vintern kom så jag hade inga höga förväntningar idag.
Gick ut ett spår i kanten på parkeringen och bytte sida vid dom två gångvägarna mellan parkeringsplatserna så det blev lite svängar också. Ganska kraftig medvid, runt -7, mulet och ca: 80-90 meter med två apporter och en slutapport, liggtid 20-30 min. Gick en liten sväng med honom innan vi började och körde samma procedur som tidigare, det vill säga selade på och lyfte upp honom, gick fram till spårstarten och satte ner honom samtidigt som jag sa ”spår”. Först fattade han inte så mycket utan vi stod en stund innan han kom på att han skulle kolla vad som luktade i spåret. Fram till första apporten tog det en stund då jag inte låter honom gå frammåt om han inte har nosen i marken. Väl där blev han jätteglad och spårade sedan lite bättre till nästa apport där han blev precis lika lycklig :rotfl: . Mellan sista vanliga apporten och slutet märktes det att han nu verkligen spårade och inte bara följde spåret i snön- ROLIGT! Slutapporten var ju som vanligt extra rolig och sedan gick vi en sväng för att varva ner innan vi åkte hem. Nu sover han gott i soffan :inlove:

6 reaktioner till “Snöspår”

  1. Men…ska det va en njutning, att bita huvet av pumin? ;-)
    Härligt med snöspår, duktigt att inte krokna av julfirandet utan hålla igång med träningen.

  2. Mumsiga strumpor.. Aimo hade köpt en fin klapp till grabbarna här med, med lite olika leg och gosaker i vilken Figo lagt beslag på det mesta ;) Lucaz är nöjd då han får öppna paketen och är det ingen prinskorv i så kan Figo få ta över paketet ;) Kul att spårningen fungerade så bra..Länge sedan jag lade spår nu..

  3. Härligt att kunna gå ut o spåra nu, vi lär nog få vänta till midsommar :-( Att du är en sån gottegris och Jerker en sån hejare på att forma marsipanfigurer, vem visste de :-) ? Idag har vi roat oss med lite dirigeringsapportering, lagat lite hundtäcken och uppdaterat lite på hemsan och planeringen är i full gång nu, känner hur energin sakta börjar komma tillbaks :-D

  4. Vilka fina marsipan figurer jag gillade speciellt Pumin ;)
    Kul att det gick så bra med spåret trotts det långa uppehållet och att det var första snö spåret :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.