web analytics

Snö

Hundarna verkligen älskar snön som kommit.

Här är två, inte så bra kort men dom säger i alla fall lite om hur roligt dom tycker det är:

Nu har vi även Eli (en Norsk Buhund) här fram till måndag kväll och han är nästan ännu mer förtjust i vädret än vad våra är. Elton och Király får ju ”snöbollar” med sig hem och behöver hjälp att bli av med dom men på Eli fastnar i stort sett ingenting – enkelt och praktiskt :yes:

I går kväll blev det ett kort pass med Király medan Jerker och Elton var ute på en promenad. Vi körde backa, som vi börjat med på lägret, och det gick jättebra. Han är så härlig när man ser att poletten trillar ner och han distinkt bjuder det beteendet man är ute efter.
Kom så långt att han backar fyra-fem steg och jag försöker nu sätta kommando på det.
Ett pass med ”dutt i handen” blev det också (även det något vi gjorde på lägret). Det tog ett tag innan han bjöd det fler gånger och då slutade vi.

Idag har vi varit på Johannsfors julmarknad. Vi delade på oss så inte hundarna skulle behöva vara ensamma hemma, Jerker åkte med min syster och jag åkte med L. Var med henne hem och fikade efteråt – trevligt!

När jag kom hem gick Jerker en sväng med Eli och Elton medan jag och Király passade på att ”träna” lite. Den här gången började vi med ett pass ”dutt i handen” och nu fick jag snabt ett flyt i beteendet – roligt!
Sen körde vi lite ”snurr” som jag försöker sätta ord på och avslutningsvis lite stadga i ligg. Han var jätteduktig och jag märker hur mycket det gör att jag planerar innan och är helt fokuserad under själva träningen.
Tänk Sara så bra det blir när jag gör som du säger :highfive:

4 reaktioner till “Snö”

  1. Det blir alltid bra när man gör som Sara säger :) . Kul att träningen går så bra, han är ju verkligen gudasöt den där kungen!

  2. Visst är det vackert med alla snö och hundarna tycker det är hur kul som helst men de slipper ju skotta :-(
    Kul att träningen går så bra, visst gör det skillnad när man planerat vad och hur det ska gå till :yes:
    Kram

  3. Nä Cissi nu får du börja på dig lite ära av all träning du lägger ner för det är faktiskt du som gör det stora jobbet :-D

    Två till här som är glada för snön men dom där snöbollarna skulle vi gärna vara utan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.