web analytics

SM, skogsagility och lydnad

Sitter nu på altanen under parasollet och tänker tillbaks på de senaste sex dagarna och verkligen känner hur den positiva energin flödar!

Det började redan i onsdags, men den härliga dagen kan ni läsa om i förregående inlägg, och fortsatte sedan i torsdags med att vi anlände Falkenbergs BK och Jerker gav sig in till idrottsplatsen och hjälpte till med att sätta upp lydnadsringen bland annat. Själv var jag kvar på BK med hundarna och vi gick en lång härlig promenad.

På fredagen innan vi åkte in till SM:et hittade vi ett ”skogsagility” vid klubbens rastrunda där Király självklart fick prova lite :rotfl: Här är ett av de två ”däcken” som fanns:

agility1

Den långa ”tunneln” var himla fin, lika så den korta men den hamnade inte på bild:

agility2

Balansen missade jag först så den fick Király inte prova vilket var lite synd:

agility3

Här är ett av hopphindren och en annan variant på ”däck”:

agility4

På ett annat ställe hade dom även något som påminde om ett balanshinder :-)) :

agility5

SMområdet var kanonbra och det var super med läktaren där det fick plats många människor och alla kunde se ordentligt. Lite synd att inte också lydnaden kunde fått plats på innerplanen, hade varit himla roligt att sitta på läktaren och kunnat titta även på dom.

Båda krullen tyckte det var helt ok att vara med och kopplade av bra på läktaren trots att ljudnivån stundtals var ganska hög:

sm1

sm2

Då både Hajja och Hájra var på plats passade vi så klart på att låta dom träffas och ta ett kort på dom tillsammans. Hájra till vänster och Hajja till höger:

sm3

Helgens absolut största behållning var att pappa Stimm med sin matte Sara tog SM guld tillsammans med sitt härliga pumilag :heart: Kanonduktiga alla fyra och laget hade noll fel efter dag 1 och låg trea och startade alltså trea från slutet dag 2. Det blev lite väl spännande i finalen då deras första hund diskade sig och den tredje höll på att diska sig men lyckades göra en superräddning vilket innebar att laget återigen fick noll fel. Sen var det bara att vänta på de två sista lagens resultat och när alla sprungit stod bästa pumilaget ”Same thing diffrent names” som segrare SUPERGRATTIS :heart:

Vi låg kvar på klubben till måndagen då jag bokat in en timmes privatlektion i lydnad med Hojt för Jenny Wibäck. Gillade både hennes sätt och hennes tänk om hur man kan lägga upp lydnadsträningen, det passade verkligen mig! Nu var det inga speciella moment jag tog upp utan mer känslan för både mig och Hojt på planen, hur vi får upp farten lite mer och det här att jobba på avstånd. Många enkla, bra tips med hem och riktigt nöjd både med den timmen och med att jag nu bokat in en distanskurs för Jenny :yes:

 

4 reaktioner till “SM, skogsagility och lydnad”

 1. Dagar helt i min smak, synd bara att tiden måste delas med arbete. Jenny är verkligen en härlig inspirationskälla, förhopningsvis kommer vi ha många tillfällen att gå för henne i framtiden.
  Ha de gott/Kram

  1. Ja men Jerker gillade verkligen det han fick göra och jag hade det ju bara trevligt ;-)
   Ja jag gillade henne verkligen :yes:
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.