web analytics

Ridhusträning

Igår var det dags för lydnadsträning med träningsgruppen igen och jag hade en grovplanering men fokuset skulle ligga på att vi hade roligt ihop och inte brydde oss om vad som hände runt omkring.

Lyckades riktigt bra :yes:

Det vi tränade idag var läggande vid sidan och ligga kvar när jag fortsätter, apportering, lf och lite stå. Glada pass varvade med lek och där i mellan ligga lugnt och vänta medan jag tänkte och fokuserade om ;-)
Läggandet börjar ta sig och lika så lf. Vi börjar få bra tempo och attityd men har fortfarande lite strul med svängarna. Måste torrgå mycket mer så svängarna sitter bättre hos mig och sedan se om vi inte kan få till dom som jag vill tillsammans också.
Apporteringen baklängeskedjade jag och alla delarna fungerade ok men mer träning på gripandet ”där ute” och tempot in behövs.
Ståt måste tränas mycket mer….. Nu blev det lite extra störning just när jag började med det då Fluff kom in och det märks när han kommer kan man säga ;-) Jag valde då att göra det enklare för Király så han kunde hålla fokusen på mig trots detta och det gick riktigt bra :yes: Sen blev det lite läggande vid sidan igen för att se hur det fungerade med mer störning och det gick ok, märks att det inte är riktigt befäst att jag fortsätter gå! Avslutade med lite vändningar på stället där han var helt med och kände mig sedan supernöjd med kvällens träning :heart:

Just det här att jag lyckas hålla fokuset på Király och inte se eller bry mig om alla andra som var i ridhuset samtidigt som Király också lyckades med det (nästan i alla fall…) var dagens största vinst. Detaljträningen tar vi hemma och fortsätter fokusera på ”fokus och glädje i momentträningen” när vi är i ridhuset.

Såg som sagt inte hur det gick för någon annan men Jerker var jättenöjd med Impe hörde jag. Dom hade tränat sitt, ligg och lf med bra resultat – härligt :yes:

11 reaktioner till “Ridhusträning”

 1. Härligt att ni jobbar på. Glöm bara inte att du gör det för att det är KUL, inte för något annat!

  1. Exakt B-M det är just det jag faktiskt tycker, att det är kul och vill verkligen inte få in något negativt igen!

 2. Bra träning.. Inte minst det sista med att fixa att inte bry sig om vad som sker för övrigt runt i kring när man tränar. Det är superbra träning..Det har man sådan nytta av när man ska tävla med.. För då är det ofta lite rörigt runt i kring och man är laddad och ofta mer eller mindre nervös ( i alla fall jag) och det är då ännu svårare att hålla fokus om man inte utsatt sig för just den typen av störning. Måste bara skriva om min senaste tävling som var en mardröm av denna sort, då Linköpings BK hade anordnat både lydnads och brukstävling samma dag, och det var på gränsen till kaos mycket folk på klubben. Massor av störning och enormt mycket folk och hundar i omlopp. Både tävlande samt en hel del publik. Med allt vad det innebär med skällande hundar och bilar som kommer och åker på parkeringen ,springande högljudda barn osv, osv. När Figo och jag skulle starta går en människa ner på agilityplanen som ligger precis brevid denna tävling och börjar köra sin hund på banan så gungan slog i med ett brak och Figo hoppade högt. Jag blev galen och skrek åt henne att sluta med risk att få avdrag på mitt helhetsbetyg.. Jag skulle precis starta LF. Figo var mäkbart tagen av detta och linförigheten blev katastofalt dåligt då det var väldigt rörigt för övrigt med.. Då var det svårt att få tillbaka fokuset kan jag lova.. Men det kom lite längre fram i momenten som tur var då vi hade östergötands tuffaste domare så trodde jag det var kört.. Men vi karade oss som tur var och tog ett första pris ;) . Men det var många hundar som var tagna av allt ståhej denna dag..

  1. Ja visst är det bra träning för sådana där tävlingar kan man ju råka ut för och då är det bra om man vet hur man ska göra för att fokusera både sig själv och hunden. Roligt att det gick bra :-))

 3. BRA CISSI!!!!!!
  Att släppa omgivningen och inte veta hur det har gått för de andra är ju PRECIS som det ska vara (om man inte tränar en i taget och engagerar sig i de andra förstås ;) ).
  Det är så lätt att glömma det mest självklara:
  ”Om jag förväntar mig fullt fokus från hunden så måste jag väl ändå bjuda till och erbjuda fullt fokus själv!!”
  BRA JOBBAT!!!!!!!!!!!!!!

  1. Tack :heart:
   Exakt så är det och något jag inser nu att jag har svårt för – full fokus på en sak är inte lätt men jag kämpar på :yes:
   kram

 4. Nej Eva definitivt inte enkelt men oj så effektivt när det fungerar :yes:

  Ja Sara nu käns det riktigt bra och jag ska verkligen försöka hålla i det här nu ;-)

 5. Åh va kul att allt gick så bra <3 Duktiga du som lyckades släppa omgivningen och bara ge dig hän och ha kul med Kiraly , inte alltid det lättaste,vet precis hur det är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.