web analytics

Räddning

Nu har det blivit bara hundträning i bloggen ett tag och det kanske inte alltid är så spännande för andra än mig själv men just nu är det mycket träning och en del går bra så då blir det lätt så ;-)

Vi är väl alla lite sådana att vi gärna berättar när något går bra och kanske till och med vill att andra ska ge oss lite positiva kommentarer. Att sen inte alla har ”förmåga” att berömma andra tycker jag är lite märkligt. För även om det går bra (eller för den delen dåligt) för mig kan jag ju se det andra gör också och glädjas med dem i deras träning :-))

Fast det kanske bara är vänner i mellan man kan glädjas och beundra andras utveckling i träningen, och även säga det? För ärligt kan jag säga att med mina vänner så gläds jag otroligt mycket med deras framgångar i träningen även om jag själv kanske inte alls har lyckats lika bra. För vi tränar ju hund för att det är roligt inte för att hävda oss eller ”bevisa” något eller hur ?:-)

Király och jag jobbar på och det går sakta framåt… men i alla fall framåt så innan han är tre ska vi nog ha tagit oss ur både appellen och tvåan – hoppas jag ;-)

Med ”Lilla” Hojt som inte är så liten längre utan 8,5 månad tränar jag så klart också om än inte så mycket lydnad som jag kanske egentligen skulle vilja :blush: Men mycket annat blir det och igår fick jag än en gång bevis på hur nyfiken och obekymrad han är i nya ”miljöer” :inlove: Vi var nämligen med Ulrika och Fluff för att kolla en räddningshundsträning och samtidigt få prova själva. Den höga gallertrappan var äcklig i början men tredje gången gick han riktigt bra! Sen var allt man kunde kliva upp på, promenera på eller kliva in i, som betongrör, sten (både fint staplade och i högar), pallkragar, platsrör, kravallstaket, plastlådor m.m. på kommunförrådet bara spännande :jump: Att sen springa ut och hitta främlingar bland allt detta (om än i lätta legor) och äta godis gick också bra :inlove:

Här är han 8,5 veckor och Impe undrar vad det är vi ”släppt in” :heart:

9 reaktioner till “Räddning”

 1. Så kul med räddningsträningen och att det gick så bra duktiga Hojt <3 Usch nä det är verkligen tröttsamt med folk som bara kan kommentera när man skriver om tråkiga saker i stället för att gratta och hejja när det går bra men men deras förlust ;)

 2. Förstår dig när det gäller höjder :struggle:
  U med Fluffs kommentar är på pricken! :-)) *gillar* Härligt att han tog för sig! Gallertrappor är ju hemskt. Tycker jag alltså!

  Bönan var varken ur appellen eller tvåan när han var tre, ingen panik ;-) Det fixar ni!

 3. Det är så roligt att läsa att det går bra för er. För egen del tillhör jag definitivt dem som gläds med andra. Dock har jag inte kommenterat mycket på sista tiden, men det har helt andra orsaker (på tok för få timmar per dygn exempelvis). Jag har inte ens hunnit läsa ikapp :-(
  Räddningsmiljö ÄR roligt att träna i. Jag provade en gång med Ziggy när han var liten och han tyckte att det var kanonroligt!

  Kramar till er båda, jag hoppas att vi ses snart.

 4. Kul att det går bra för er & att Hojt tar nya & konstiga miljöer med ro :-) Vi är alla olika… men för mig är det inspirende & roligt att se förare & hund som går framåt + har roligt ihop. Det tar inte ner min tro på mig själv & min/mina hundar!! Den ena behöver inte utsluta det andra ;-) Kram till dig & dina fina hundar!

  1. Precis så känner jag också – oftast får man bara mer inspiration av duktiga förare så man med glädje tar tag i sin egen träning :yes:
   kram

 5. Ja d va verkligen roligt att se att han ”tog sig” så snabbt! Mycket handlar ju om hur vi förare betee oss i situationer där hunden är ovan och tycker det är läskigt i början. Börja vi berömma berätta för hunden hur ”duktig” den är (när den är rädd) så blir det ju givetvis lättare för hunden att verkligen tycka att det är ok att vara rädd… En riktig ”schäferklapp” i sidan när den övervunnit d mesta är vanligtvis d bästa o så på att igen! Som sagt, riktigt kul att se hur snabbt det gick att övervinna… Såg ut som att matte va mer höjdrädd på slutet än lille bommulstussen ;-)

  Sedan är det ju också riktigt kul att se att två ggr tränande skapar minnesbilder som heter duga. Bara ytterligare ett bevis på att ni är rätt ute i er träning!
  Tack för sällskapet! D va riktigt trevligt <3
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.