web analytics

Om att ta tillvara på tiden

Ja att leva i nuet och ta tillvara på den tid man har känns just nu väldigt viktigt av många anledningar. Dels har vi Luna som förra veckan återigen var hos sin neurolog då hon har varit sämre en period.

Neurologen gick noga igenom allt vi har observerat när det kommer till hur Luna rör sig och vad hon väljer att göra kontra att inte göra. Vi enades om att det inte var någon idé att röntga henne igen då vi troligen inte skulle se mer på slätröntgen än de diskbråck vi redan visst om (även om hon troligen har i ländryggen också), och MR är inte aktuellt. När vi kommit så långt att vi bestämt att Luna inte skulle behöva något lugnande idag så fick hon smaka lite godis, äntligen var hennes kommentar på det (:yes:) . Sen togs det ett gäng blodprover för att se om det kunde vara något annat som orsakade vissa av Lunas symtom. Men då det trots allt är mest troligt att det ”bara” är diskbråcken som spökar så ska vi prova en ny medicin, i sprutform den här gången.

Efter besöket så blev det en skön promenad på Naturstigen i Svartbäcksmåla.

Luna blev sent på kvällen dålig i magen och ville ut flera gånger under natten, efter två omgångar med canicur så stabiliserade sig magen under dagen så hon kunde få lite mat igen. Hon går ju konstant på ”magmat” men den räddar inte magen i alla lägen tyvärr, trots att vi även stöttar med fortiflora. Vi funderar på om det kan ha varit sprutan hon reagerade på eller om hon ätit nått olämpligt, jag får ta det med neurologen när hon ringer den här veckan. Svaren på proverna kom i alla fall dagen efter och dom var fina så Luna har inget mer, vilket är skönt att veta :heart: .

När man även har närstående som man känner att det gäller att passa på att umgås med så länge det går så känns det ännu viktigare att verkligen ta till vara på tiden och leva här och nu, inte köra med det gamla vanliga ”det kan jag göra sen” för sen kanske aldrig kommer.

En som kan konsten att ta tillvara på varje vaken minut är vår lilla Embla :inlove: . Tillexempel så gäller det att njuta av solen på söderaltanen så länge som möjligt, de andra gick lite ut och in då det trots solen inte är jättevarmt i vinden så här års. Embla däremot växlade mellan de olika korgarna och mellan att ”pyssla” (läs gräva hål) på tomten och njöt av livet!

Även inne kan man hitta på saker så fort man är vaken. Senaste nöjet är att brottas/släpa om kring på ”nyckelpigan” jag tidigare använt som balansboll för hundarna.

Den höll för några dagars intensiv behandling men i går upptäckte vi att den tappat luften av någon outgrundlig anledning (:unknw:) .

Sen har vi ju även Raya som har sina diffusa problem, just nu kör vi rehab och håller på att sätta igång henne och ökar belastning för att se om hon kommer att hålla över tid den här gången eller om hon får tillbaka sina problem.

Förra helgen fick hon för första gången sedan tidigt i våras springa på whippetracet efter en trasa, lyckligare tjej har jag inte sett på länge :inlove:

Vi har även kommit så långt nu att hon får vara lös med de andra på promenaderna utan restriktioner, vilket är uppskattat av alla.

I lördags när det var ett ljuvligt höstväder var hela familjen ute på långpromenad och njöt av att bara vara tillsammans :heart:

 

6 reaktioner till “Om att ta tillvara på tiden”

 1. Håller tummarna för god bättring och många fina dagar för er tillsammans framöver❤. Ju äldre hundarna blir, desto mer tänker jag på att ta tillvara tiden tillsammans. Har en som fyller 11 i slutet av december och hoppas förstås på flera år till, men tar absolut inget för givet. En dag i taget helt enkelt 😊.

 2. Stackars både Luna! Jag hoppas det bara var nåt olämpligt hon stoppat i sig och att den ny medicinen får henne att må bättre, och jag håller tummarna att Raya fortsätter att må hyfsat.

  Så KONSTIGT att nyckelpigan plötsligt tappade luften 😆

  Ni ser ut att ha haft en underbar promenad. Det var verkligen fantastiskt väder i lördags.☀️

 3. Stackars Luna , hoppas att nya medicinen hjälper :heart: och att även Raya blir bra :heart:
  Visst är det viktigt att ta tillvara tiden med nära och kära, känner att en sån är dag när jag är däckad är sånt fruktansvärt slöseri med tiden :/
  Må gott!!
  //Ewa

  1. Tack :heart:
   Ja fast att man är dålig kan man ju inte hjälpa, och jag vet att du finns där för de dina all tid du orkar :heart:
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.