web analytics

Mycket träning blir det :-)

I tisdags började ridhusträningen i Långasjö och med tanke på regnet som var just i tisdags så var det väldigt skönt. Era tyckte underlaget var lite väl intressant, och lägg där till nya hundar så hade hon svårt med koncentrationen.

Några bra grejer fick vi dock till, några steg lugnt framförgående och en bra platsliggning tillexempel. Nu var hon ensam hund som låg men vi fick hjälp med bra störning.

Vi har även hunnit med att återuppta uppletandeträningen den här veckan.

Efter tipsen jag fick på kennellägret i våras så har vi jobbar på att om man kommer till mig med en rolig sak så får man hämta en roliga sak till. Jag gjorde det enkelt för henne med bara en sak ute i taget men det gick hyfsat så vi är nog på rätt väg.

Även Luna fick en sak i uppletanderutan då hon tränat det lite grann för 1-2 år sedan. Det tog en stund innan hon kom på vad det handlade om men sen letade hon fint.

Vi förberedde även för första advent i veckan då vi samtidigt passade på att köpa lite växter. Vi har lite väl torrt inne och det sägs att växter hjälper till att förbättra det så även om vi är urdåliga på att komma ihåg att vattna dom så tänkte vi göra ett försök. Dör dom får vi väl köpa nya, fint blev det i alla fall.

Jerker har varit borta i helgen och med det extra som blir för mig då så har jag fått lite återfall med ryggen. Det som tyvärr är jobbigast att träna med Era är ju lydnad så det blev ingen inomhusträning i Tingsryd för oss idag. Kompenserade henne med ett spår med whippetstörning i stället. Ja nu var ju inte Whipparna med när vi gick det utan bara när jag lade ut det.

Det var lite svårt att hålla koll på vilket spår hon skulle följa i början men hon löste det fint. Jag hade även lagt in en återgång som hon jobbade riktigt fint i så jag är supernöjd även om hon gick över två pinnar… Helt klart är det så att blir spåret klurigt så glömmer man pinnarna… Nu gick hon så bra att jag kunde ta den ena och pinnen efter terrängskiftet tog hon så jag är trots allt nöjd även med den biten, det blir bättre och bättre.

8 reaktioner till “Mycket träning blir det :-)”

 1. Som jag känner igen problemet med att om spåret blir klurigt så ”glömmer” man pinnarna … Med rutin brukar det lösa sig, och det allra viktigaste är ju att hon klarar att följa spåret hur klurigt det än är. Bara att ligga i med pinnträning.
  Kram

  1. Ja hon är ju inte så gammal och har inte så mycket rutin ännu så vi jobbar på och hoppas få ordning på det också så småningom :heart:
   kram

 2. Men åh! Whippetstörning <3 ! Så gulligt.

  I Långasjö har de goda våfflor på somrarna minsann! På hembygdsgården är det väl. Min gamla barndomsbästis bor utanför Vissefjärda så jag har faktiskt besökt Långasjö flera gånger (=liten värld :-) :-) .

  1. Ja och så praktiskt att ha tillgång till eget ”störningsmateriel” ;-)

   Om du har tid över nästa gång du är i trakterna så hör av dig så kanske vi kan spåra lite ihop (:yes:)

   1. Ska jag göra! Blir tyvärr väääldigt långt mellan varven att komma ner till Småland , men tänk vad kul det vore att ses och spåra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.