web analytics

Många spår blir det

Ja just nu kör vi hårt med spårträningen, så länge snön håller sig borta gäller det att passa på!

På nyårsafton blev det ett skogsspår på ca 600 m och bara en pinne på slutet men spåret i sig var förstärkt med godis. Fokuset låg på att han skulle ha näsan på oavsett om det var i ett knöligt terrängparti eller precis innan ett och det hade han verkligen! Det var både kalhygge och blöthål i spåret men han löste allt riktigt bra, men när det blir så där knöligt är det jag som får problem… Måste bara ta tag i min egna träning, både vad det gäller konditionen och kapaciteten att lätt ta mig fram i knölig terräng!

Igår blev det ett ungefär likadant spår i bokskogen och jag måste säga att jag är imponerad av hans spårkapacitet! Dessutom verkar han inte bry sig om jag hänger med eller inte då jag redan efter ca 50 m stöp som en fura och tappade linan. Han fortsatte glad i hågen som om inget hänt och stannade inte förrän han höll på att lösa en återgång och då insåg att jag inte var med. Där stannade han snällt tills jag kom ikapp honom. Sen var det full fart igen och trots den ovana (har inte spårat i bokskogen sedan i våras) terrängen så löste han allt jättefint och tog sig med god fart till slutet.
När jag kom hem fick Jerker behandla mig med Biolight (så skönt att ha den kvar) då jag nog lyckades få en rejäl muskelsträckning i axeln/skulderbladet – inte skönt kan jag berätta.

Idag fick han ett spår på betydligt enklare underlag (kohagen) men på ca 1 km och med åtta apporter i stället. Han spårade toppenbra, det är så roligt att se honom jobba, men det här med pinnplock är han inte riktigt lika duktig på… Nu var dom i och för sig helt gömda för att han skulle använda sin näsa ordentligt men på ett par ställen väljer han att gå runt saker och ligger det då en pinne just där så missar vi den. Ja ja nått ska man ju ha att träna på också ;-)

Efter spårandet var vi upp till Eriksmåla och körde lydnad och det var så roligt att se Jerker och Impe som var med för första gången på ganska länge. Impes spårande var lite oengagerat i början men när han upptäckte att det var godis i spåret blev han betydligt piggare, till och med markerad slutpinnen så husse såg den! Men det som var extra kul att se var deras lydnad, så mycket bättre kontakten och positionen har blivit sedan träningarna i Tingsryd kom igång!

En mycket dålig mobilbild då det börjat skymma ganska mycket men man ser i alla fall den fina attityden Impe hade:

140104_impe

 

4 reaktioner till “Många spår blir det”

  1. Japp många spår blir det och det är ju bara hur kul som helst, så det är bara att tacka o ta emot att vi har en grön vinter.

    God fortsättning/Kram

  2. Bästa Hojt han är nog inte heller nån pumi jag menar den stackaren gillar ju och jobba också ;) Bra bild på Jerker och Impe kul dom är på G igen ::)

    1. Ha ha, någon som är på hugget i kväll hör jag ;-)

      Ja det är så roligt att dom är på G och att Jerker tycker det är roligt igen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.