web analytics

Målbild?

Jag är lite nyfiken på vad ni som tränar hund har för målbild?

I helgen blev det prata om målbilder och jag har en bild i huvudet på hur jag vill att momenten ska se ut som min målbild. Och ”självklart” siktar jag på 10:an även om vi kanske aldrig kommer dit så är det mitt mål i alla fall ;-) och jag tränar alla moment lika noga!

Men det finns dom som har hur ett moment ska se ut för att få ett visst betyg som sin målbild, alltså inte 10:an nu då, och kanske lägger mer krut på de moment som har hög kofficient.

Frågan är om det är skillnad på om man tränar bruks eller lydnadslydnad eller både och när det gäller vilket synsätt man har?

Inget är ju ”fel” eller ”rätt”, och frågan är om man tränar så olika trots allt – vad tror/tycker ni där ute?

4 reaktioner till “Målbild?”

 1. mitt krut ligger mycket i fokus på mig och hundens attityd. stadga är a och o i vår träning. linförigheten är hög prioritering också . och tillgängligheten. nog för att det bara ärder tandvisning och därav inte så höga poäng, men det är ett av de viktigaste målen vi har. att hon ska vara stilla och inte backa då någon kommer nära. så ser det ut just nu. :)

  Bra att du har egna målbilder :yes: viktigast är ju att du och din hund har roligt ihop och gör det ni trivs med!
  Cissi

 2. Jag bryr mig (nästan) aldrig om vilken koefficient det är på ett moment. Jag tränar så att jag ska kunna få en tia på tävling, på alla moment. Sen får jag inte det ändå, men jag tränar för det.
  Även om jag alltid tränar för tior så måste jag acceptera att min hund har svårare för vissa moment och då blir jag glad för ett lägre betyg om jag känner att hunden gjorde det bästa den kunde. Deco har tex. svårt för skallet och då får vi bara göra så gott vi kan och försöka att hela tiden träna på att det ska bli bättre till nästa tävling. Typ. :-)

  Ja det är ju faktiskt inte så lätt att få till alla moment 10-mässiga även om det är målet, fast som du säger man kan ju fortsätta träna för det :yes: Men alla har vi olika inställningar och det får man självklart ha :-))
  Cissi

 3. Siktar man mot stjärnorna når man i alla fall trädtopparna :) kan inte förstå varför man ska nöja sig med mindre när man kan träna för att få allt oavsett gren :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.