web analytics

Kennelns första kull!

Nu är kennel Triporas första kull född :heart:

Det blev en jobbig kväll igår då det tog ganska lång tid att få ut den första valpen. Man märkte att vi alla tre var nybörjare men med Jenny, Rayas uppfödare i telefonen så fixade vi det till sist. Med baktassarna först kom en väldigt fin kille på 341 gram till världen halv elva i går kväll :inlove:

Att se på när en tik fixade det mesta själv efter födseln, trots att det är första gången så förstår man vilken djup instinkt det är, så fascinerande. Raya var väldigt trött då det tagit några timmar så hon fick lite honungsvatten och vi slog oss ner för att vänta på att hon skulle orka ta tag i nästa valp. Trodde vi alltså…. Men inget hände, hon var lite orolig ibland men inte så att hon kom igång med något värkarbete. Tillslut gick vi ut en sväng med henne och då gjorde hon ifrån sig ordentligt och när vi kom in så lade hon sig till rätta hos sin son och såg ut som om hon tänkte sova (:unknw:) .

Det vara bara att inse att det nog inte skulle komma någon mer så efter att ha känt igenom hennes mage, tyckte inte vi kände något, så gick vi också och lade oss.

Det blev en lugn natt och i morse var det bara att inse att det bara blev en liten kille i vår första kull.

Denna lilla krabat kommer dock att bli otroligt väl omhändertagen av sin mor. Hon är så himla mån om honom hela tiden och vill verkligen inte lämna valplådan, så det krävs övertalning för att få ut henne och göra sina behov och röra lite på sig.

Det är svårt att få några hyfsade bilder på dom då jag inte vill störa henne men nu på eftermiddagen lyckades jag få till en lite bättre bild på Rayas förstfödde :inlove:

2 reaktioner till “Kennelns första kull!”

  1. Grattis igen?! Han kommer säkert att ha det som en liten prins med en så fin mamma och en så härlig flock att leka med när han växt på sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.