web analytics

Inget problem att få tiden att gå

Just nu är det lite tunt med jobb men jag har ändå inga problem att få tiden att gå. Att börja äta enligt LCHF kräver betydligt mer fundering inför inköpen och mer tid vid spisen än vad jag är van vid. Men jag tror det kommer att bli bra det här, Jerker tycker redan att han märker en förbättring i magen :yes:
Frukostarna har vi löst med fil och egengjord müsli med nötter, frön och kokos. Lunch äter Jerker på jobbet men han försöker undviker kolhydraterna genom att avstå vissa delar. Middagen är den som kräver lite fundering, i dag blev det bacon-grädd-grönmögelost-röra med broccoli – smaskigt :eat:

Sen är det ju skid-VM just nu och skidkytte-VM börjar på torsdag så har man inget annat kan man alltid bänka sig framför TV:n 8-)

Hundträning blir det ju också lite då och då även om vi just nu mest kör inne. Har tränat en del på det här med att direkt greppa olika saker och kunna ”dra emot” samt att hämta och komma till mig med dem. Han börjar bli riktigt duktig och nu är det dags att plocka ut det i annan miljö också.
Vi har lite svårt med korrekt utgångsposition, han hamnar lätt lite snett bakom men jag kämpar med att sträcka på mig och då blir det bättre

Har även börjat ta tag i ”burleken” (fast med en filt) igen då jag tror att vi kommer att ha mycket nytta av den framöver.

Dagens tanke:
Jag motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre


En originell bild på Király och hans far och farfar, den enda som tittar i kameran är Király – normalt är det tvärt om ;-)

14 reaktioner till “Inget problem att få tiden att gå”

 1. Hej! Roligt att ni börjat äta LCHF. Vi har också börjat, helt nyligen. Och det beror på att vi blivit riktiga tjockisar.
  Idag har jag bakat LCHF-bröd, riktigt gott.
  Tipsa nu varje dag vad ni lagar!
  Kramar från grannarna här borta

  1. Roligt Britt att ni också provar LCHF :))
   Du vet väl att bokhandeln har rea på en riktigt bra LCHF-kokbok för bara 69:- ?
   Annars kan du kolla på den här sidan – många bra recept!
   http://www.lchfrecept.com/
   Lycka till – kram

 2. Jag är så imponerad av er kostomläggning. Det påstås vara något av det svåraste man kan göra i livet. Lycka till – det låter som det går bra. Håll ut! Att Jerkers mage mår bra är ju en motivation så god som någon.
  Bilden är jättefin. Dum fråga kanske, men är det för att Király är yngre som han är mörkare? Kommer han att ljusna? (Jag avslöjar här alltså hur otroligt lite jag vet om rasen.)
  Tanken är klockren. HELT underbar. Klart att vi alla vill bli äldre – vad är alternativet?
  Kram

  1. Ja inte är det lätt men som sagt mår han bra av detta får vi se till att fixa det :))
   Alla svarta och grå pumisar föds svarta och sedan ljusnar dom med åren, mer eller mindre så vi får väl se vilken färg Király slutar i 8-)
   kram

 3. Tack tjejer för supporten – det är skönt att känna ert stöd :inlove:
  Blir det viktnedgång är det ju i och för sig positivt MEN det viktigaste är Jerkers mage. Fungerar den bättre på betydligt färre kolhydrater så är det så vi får äta framöver :yes:
  kram på er och ha en bra dag!

 4. Sån söt bild! Intressant med kostomläggningen. ska bli spännande att se hur det går.

 5. Tycker ni är duktiga som lägger om kosten helt inte riktigt lätt i starten men sen går det nog av bara farten, tappar man sen nått kilo på vägen så kan det vara mödan värt och självklart att Jerkers mage gillar käket.
  Ha de gott/Kram

 6. Så skönt att det fungerar med maten :) men visst kräver det mer planering.
  Finaste grabbarna grus på bild <3

 7. Tack tjejer för supporten om maten :yes:
  men du Elisabet, någon duktig kock lär jag inte bli än på länge – saknar tyvärr intresset ;)

 8. Det är ett par stycken på mitt jobb som ätit LCHF en längre tid, dom är supernöjda. Gått ner massor i vikt, men framförallt så mår dom mycket bättre.

  Superfin bild :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.