web analytics

Funderingar

Så är det fredag igen, den här veckan bara försvann….

Vi har haft en del diskussioner den här veckan om hur vi ska ha det med våra matvanor framöver. För något år sedan provade vi att äta enligt LCHF men av flera anledningar övergav vi det hela. Men nu har vi återigen börjat fundera på det och mycket för att en person med Jerkers sjukdom kan bli att må så mycket bättre om man minimerar kolhydratsintaget. Svårigheten är att få till frukosten och ”tillbehören” samt att lära sig tänka på ett annat sätt, vi ska ju inte banta utan lägga om våra matvanor för gott. Just nu håller vi på att tömmer förråden på råvaror som inte bör finnas i ett LCHF-hem samtidigt som vi försöker börja så smått. Vi får se hur lång tid det tar innan vi helt gått över.

Lite hundträning har det också blivit, fast bara inomhus med tanke på temperaturen. Jag har koncentretat mig på ”apporteringsövningar”, stå och stadga. Király är verkligen jätteduktig men jag försöker ta det lugnt och inte höja kraven alls just nu utan i stället få något som fungerar i en viss situation att fungera även i andra.

Elton har haft problem med ett öra ett tag och vi trodde först att det bara var ett sår han fått men då han inte ville sluta klia sig så började jag titta närmare på det i går. Klippte bort en del päls och ju mer jag klippte ju mer röda pliter och infekterad hud dök upp :(

Ringde till veterinären i morse och fick komma direkt idag. Väl där så hittade vi ännu mer röda pliter på kroppen och veterinären tyckte han var väldigt torr i både päls och hud, och då har han ändå fått flera omgångar med Dermocent. Sedan ett par dagar får han även linfröolja som extra tillskott på maten, det tyckte hon var bra och det tar ju ett tag innan oljan ger effekt så förhoppningsvis ska det hjälpa. Han fick penicilin, en b-vitamininjektion och en klådstillande salva samt ett sprayschampo så han inte ska behöva bada för att få schampots välgörande effekt. Självklart ska han fortsätta äta en cortisontablett om dagen.

Håll nu tummarna för att detta ska hjälpa och att det ska dröja LÄNGE innan han får ett nytt allergiutbrott!

Dagens tanke:
Jag kan inte tala om för dig vad du är…. och du kan inte tala om för mig vad jag ser…

10 reaktioner till “Funderingar”

 1. Det är så spännande med nya maten hoppas det kommer fungera för er båda.
  Håller tummarna för Elton också inte alls roligt när han blir så dålig :idk:

 2. Tummarna hålls hårt, det vet du.
  Gillar din tanke. Den säger en hel del om hur det många gånger ligger till.
  KRAM

 3. Tack ska ni ha båda två – Elton verkar må bättre idag så vi hoppas det går åt rätt håll nu – igen :yes:

 4. Så smart med sprayschampo, så att man slipper bada så mycket i vinterkylan. Hoppas Elton snart blir bättre. Ha en riktigt skön helg, alla fyra.

 5. Men de är väl inte så bra kombination med cortison och pencilin??
  Pencilinet slår ut cortisonet!!
  Hoppas han blir bättre snart!
  Kram

  1. Enligt veterinären skulle vi köra båda och det är ett penicillin jag aldrig haft förut som ska vara speciellt för just hundinfektioner på hund så jag hoppas hon har rätt!
   Tack :)
   kram

 6. Vad har jerker för nåt?
  Hoppas ni får ordning på Elton nu! Så tråkigt att han ska få sånt där..

  har ni testat viacutan? Finns på apoteket. Vet inte om det kan hjälpa honom, men när Zazza var riktigt ful i pälsen för nåt halvår sen gav jag henne det, hjälpte kanonbra!
  Ha en trevlig helg. kram

  1. Jerker har ”ulsuröskolit” eller hur det nu stavas, en kronisk tarmsjukdom.
   Är lite osäker på viacutan då det är något dom ska äta och Elton är ju allergisk mot så väldigt mycket :(
   Veterinären tyckte linföoljan var likvärdig så jag hoppas på den!
   Ha en härlig helg själv! kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.