web analytics

Impe imponerar

 

 

Dagen har tillbringats i spårskogen tillsammans med Ulrika och hennes schäfrar och för Impes del var det VÄLDIGT länge sedan han fick ett riktigt spår… Jerker började med ett litet pinnlet med tre pinnar för att få igång markeringstänket. Impe är inte så förtjust i att ta upp pinnarna men dom har nu kommit så långt att han verkligen stannar och duttar på dom med nosen :yes:

Sen gick han direkt över till ett ca 100 – 150 m långt spår med bara en pinne på slutet och inget godis. OJ så bra Impe spårade – så fint fokus och driv i spårandet har jag nog aldrig sett honom ha tidigare :inlove: och dessutom en riktigt bra markering av slutpinnen! Kanonroligt att se och väldigt bra för Jerkers motivation till att hålla i gång träningen ;-)

Efter det var det Hojts tur och till honom hade Ulrika lagt ett lite klurigt spår, ca 200 meter långt med 3 vinklar, en återgång och en ”kyrka” samt en pinne på slutet. Vilken fröjd det var att hänga efter honom i linan – spårade med stort engagemang och jobbade verkligen ut alla svårigheter själv och brydde sig inte om ifall linan trasslade utan fortsatte bara jobba metodiskt :heart: Det enda som inte blev helt som det borde var markeringen av slutpinnen…. Han har lite svårt att släppa det roliga spåret och koppla om till pinnmarkering, men han stannade i alla fall och tittade på mig så jag kunde säga ligg/visa och då gjorde han det tillslut. Men jag var trots det supernöjd med honom, bara att träna mer på pinnmarkeringarna så kommer dom att bli säkrare och säkrare dom också.

Jag hade lagt ett ganska långt spår till Fluff och med tanke på det tempot han håller insåg Ulrika att nu var det dags att ta tag i den egna konditionsträningen också ;-)

Efter fikat var det Királys tur och han fick också, ett för honom, långt spår på ca 500 meter, några vinklar och 4 apporter. ”Svårigheten” idag låg i att det var långt och det märktes att han blev trött men tuffade faktiskt på himla bra hela vägen till slutet. En annan riktigt bra sak var att han verkligen ansträngde sig för att hitta pinnarna, en var det i och för sig halvdan markering på men då hade han fått jobba lite i spåret och var fokuserad på det. Så nöjd även med hans utveckling då han inte alls har samma spårintresse i grunden som Hojt men det tar sig och det är så roligt :heart:

 

Sen avslutade vi med ett uppletande med Hojt, Fluff och Utzzi.

Jag har varit dålig på att träna uppletande och med tanke på det så är jag kanonnöjd med dagens träning. Han hade inga större svårigheter att gå ut och när det kommer till att använda näsa har han verkligen inga bekymmer :yes: Lite svårt att hålla i saken ända in till mig men överlag var han jätteduktig så bara att träna på.

Att se Utzzis fart och engagemang i uppletandet var en fröjd för ögat – inte brydde hon sig om ”svårigheterna” vi placerat ut åt henne heller :heart:

Nu sover alla hundarna gott så pälsvården jag tänkte köra på Hojt får vänta till lite senare i kväll. Nu blir det god middag och lite vin :-))

10 reaktioner till “Impe imponerar”

    1. Ja bara hoppas det håller i sig – jag tränar fortfarande på att vara ”tall” ibland när jag spårar med Király ;-)

  1. Så roligt att läsa ett så positivt inlägg. Härligt att det går framåt och att ni har kul. Vilken underbar hobby vi har!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.