web analytics

Hundträning = roligt

Helgen var trevlig! Mormor mådde riktigt bra och vi hade en supertrevlig kväll hos E och H – kan man begära mer :yes:

Elton var hos mamma och det hade gått precis lika bra som vanligt. Király var hos S, T och Eli vilket hade gått kanonbra det med. Så skönt att veta att det fungerar när man behöver ge sig iväg utan dom någon gång.

I går var jag hos L och träffade hennes nya hund för första gången. En liten kortistik på 3 1/2 månad som var så söt så. Elton blev lite kär men Király var mer skeptisk fast det blir nog bra vad det lider.

På kvällen blev det ett träningspass – lika efterlängtat av både mig och Király :inlove: .
Körde Däck, han lade ner huvudet nästan direkt och låg på slutet riktigt lugnt i säkert 2-3 sekunder! Känns så roligt att han förstår så pass då vi precis har börjat med momentet!
Ingångar till fotposition är däremot INTE befästa…. får backa till klossen ett tag.
Lite hopp-stå blev det också men återigen har jag problem med att sätta på ordet – blir så trött på mig själv.
Avslutade med att han skulle komma ända in i min famn med älsklingsleksaken (BOLLEN) när jag rullade iväg den. Det gick över förväntan – ROLIGT :rotfl:

Idag har det varit fullt upp. Först en skogspromenad, sedan en sväng på ”byn” där jag passade på att handla och sedan smita in i Djuraffären och väga Elton. Han väger 14 kg, gått ner en del och är ganska tunn men det hoppas vi ska rätta på sig nu med nya maten.
Sen blev det jobb några timmar innan det blev lite hundträning igen :blush:

Den här gången körde jag varannan gång med Király och Elton. Elton fick backa, gå åtta runt mina ben och började med lite Däckträning även på honom. Backa gick inte, där stressade han lite för mycket men ”åttan” gick riktigt bra och Däck ska nog gå att få till också, vi provar i alla fall!
Király fick Däck – framsteg så pass att han verkar ha förstått att han alltid ska ha hakan i backen, ett steg i rätt riktning! Sedan körde vi ingångar på klossen och där fungerar det klockrent :yes:  Gäller bara att få till så han förstår att han ska göra samma sak utan kloss också….
Avslutade med lite stadga i stå. Nu står han helt still i säkert 5-10 sekunder – mycket bra för en liten kille med myror i benen :heart:

Efter middagen satte vi oss och bestämde vad vi ska bjuda på i helgen då vännen Sara och hennes grabbar kommer på besök. Ser som vanligt fram emot en helg med dom då det är så givande att träna tillsammans då vi alla har något att ge varandra även om Sara kanske är den som har mest idéer som hon snällt delar med sig av :inlove:
Förutom träningen brukar det bli mycket trevlig prat och tiden brukar bara försvinna när vi träffas :-))

Dagens tanke:
Självkännedom – vanligt eller ovanligt?!

12 reaktioner till “Hundträning = roligt”

 1. Jag tror att sanningen ligger väldigt nära att man väljer att blunda för sina mindre tilltalande sidor och skylla på omständigheterna i stället. Det gör ofta lite för ont att erkänna sina brister, men när man väl gör det har man kommit långt. Men man får inte glömma att ingen är felfri, och några olater måste man nog tillåta sig att ha.
  Så roligt att träningen går bra. Själva står vi lite stilla, eftersom vi behöver lite ytor som INTE är begravda i snö … Det börjar bli tradigt att bara köra däck och stegförflyttningar, även om det förstås är nyttigt.
  Kram

  1. Visst är det ”enklast” att blunda för sina dåliga sidor men samtidigt är ju ingen ofelbar precis som du skriver. Alla har vi väl bättre och sämre sidor, bara att ”stå ut” och försöka låta bli att skylla på annat.

   Ja du den här j-vla snön är SÅ tröttsam. Såg dessutom på löpsedeln i dag att kylan ska bestå till mars-april så bara att stå ut :-(
   kram

 2. Anna: Ja verkligen skoj. Lika roligt att träna ”moment” som att träna trix :inlove:

  Eva: Ja för att inte tala om vilken helg det kommer att bli :rotfl:
  Nog tror jag det finns folk som har riktigt självkännedom även om inet jag har det fullt ut. Tror det vanligaste är att man INTE har full självkännedom, eller i alla fall inte vill erkänna vissa sidor hos sig själv….

  B-M: Kommer så småningom jag lovar :))

 3. Härligt att det går framåt med träningen. Hoppas på att få se en bild på söta kortistiken också!

 4. Vilken härlig helg ni haft! :)
  Jag tror de flesta TROR de har självkännedom men många är ute och cyklar för det krävs oerhört mycket av en person att verkligen våga se och även erkänna alla sidor hos sig själv! Men om det är bättre att blunda för vissa sidor hos sig själv eller se hela sanningen, det är svårt att ta ställning till tycker jag:)

 5. Sara: Ja vi får se hur det kommer att gå med Elton nu när han får cortison varje dag och ny mat. Hittills verkar det lovande :))

  Maria: Ja du Kiwi säger bara ”karlar” dom är som dom är ;)
  Hmm tror vi får toppen i helgen också, hoppas vädret ”sköter sig”!
  kram

  Bettan: Ja det är SÅ himla roligt med en hund som gillar att träna!!
  Ja fast vi får nöja oss med lydnad då vi har alldeles för mycket snö kvar – och ny har det kommit dessutom :(
  kram

 6. Du har verkligen kommit igång med tränandet. Kul :yes: Och så går det ju så bra med, ännu kuligare :yes: :yes:
  Ser ut att bli en helhelg med hundträning hos er :yes: :yes: :yes:
  Kram

 7. Skönt att alla verkar haft det bra i helgen även om ni varit på olika håll :)
  Kul att du kommit igång lite med Elton också .
  Ska verkligen bli super kul i helgen och ni ger precis lika mycket tillbaka :jump:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.