web analytics

”Hjälp på traven”…?

Igår var vi på Emmaboda BKs medlemsmöte – veterinärtema. Det handlade om första hjälpen för hund och vad man kan tänka på för att förebygga att en olycka är framme. Mycket bra föreläsning av en sund och duktig veterinär :yes:

Passade på att träna gungan och säcken med Király när vi ändå var där och det gick riktigt bra! Sista två gångerna fick gungan falla några centimeter innan jag tog emot och jag märkte ingen förändring Kiralys tempo vilket bådar gott! Säcken hade vi jätteproblem med förra gången vi gick kurs, för 1,5 år sedan men nu verkar det ha släppt och han tar den utan tvekan även om farten kan bli bättre.

Jag har just läst en mycket intressant artikel i Hundsport Special om ””Hjälp på traven” eller Tvångsparning” och jag kan bara säga att jag hoppas verkligen alla uppfödare läser den tidningen!!! Bara en så enkel sak som att könsdriften ska vara ”normal” vilket innebär varken för svag eller för stark skulle underlätta för alla vanliga hundägare också inte bara för uppfödarna. Och då det som så mycket annat är ärftligt är det kanske något uppfödarna bör ta med i beaktan när det väljer ut avelsdjuren!

Skrattade gott åt Impe idag som fick en papperspåse som han hade SÅ roligt med :inlove:

impe130514

4 reaktioner till “”Hjälp på traven”…?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.