web analytics

Glömde ju

att vi faktiskt börjat lite med uppletandet också.

I höstas gjorde jag några små ”rutor” i trädgården där jag med händerna ”doftade ner” hela rutan och sedan lade dit några pytte, pytte små saker som han fick leta rätt på. Gick riktigt bra :)

Nu i år har han fått vara med två gånger när Elton kört uppletande och fått springa ut och hämta några saker. Där gäller det att få honom att låta bli att spåra märkte vi. Så senast fick han en ren vindövning där jag gick och slängde ut ett föremål i motvind och sedan gick förbi med Király som fick saken i näsan och sprang och tog den.
Längre än så har vi inte kommit men en bra sak att träna när man är ute i skogen och går. Fungerar ju även när man har båda med sig även om man då får ta en i taget, fast det är ju nyttigt i sig ;)

Det är verkligen nyttigt att göra sådana här avstämningar, för som Sara kommenterade så är det jag som behöver se att vi faktiskt kan en hel del. Förstår inte varför jag har så dåligt självförtroende när det gäller hundträning, eller snarare det gör jag nog men hur jag ska komma till rätt med det är en helt annan fråga….. Det här med att göra avstämningar kanske en gång i månaden kan få mig på att inse att jag faktiskt kan :victory:

9 reaktioner till “Glömde ju”

 1. Oj då B-M tur det gick bra med Lydia! Ja uppletandet är en bra aktivitet när man är på promenad och vill göra något med båda hundarna :))

  Tack ska ni ha vänner för er pepping – mycket värt ska ni veta :heart:

 2. Det blir nog bra hur du än gör Cissi oavsett om du gör det i bloggen eller på papper, själv hade jag önskat att jag kunde skriva träningsdagbok men tycker det är jätte svårt.
  Ha en riktigt bra helg!

 3. Bra idé att stämma av i bloggen, då får du ju lite ”press” utifrån också, att hålla igång träningen. Bra att du påminner om uppletandet, det måste jag pröva med Lydia.
  Själva tar vi små, små pyttesteg i träningen. Inser att jag har en väldigt omogen hund med mer motor än hjärna. I dag försökte hon hoppa ut genom ett fönster, som tack och lov var stängt, annars hade det nog blivit brutna ben. Nu blev det bara skrik och hälta som gick över efter nån minut.

 4. Jag tror det blir Ericas variant, att använda bloggen som träningsdagbok – känns lättare på något sätt och dessutom får man ju bonusen med era (förhoppningsvis) kommentarer :yes:
  Ser fram emot en avstämning i din blogg Erica – ja du Bettan får också ärna göra en :))

  Ha en härlig helg tjejer :heart:
  kram

 5. Min blogg fungerar ju som en dagbok för min egen del. Att andra sedan läser och kommer med glada tillrop och konstruktiva idéer är ju bara en extra bonus :-)
  Jag tror att vi allihop tenderar till att fokusera på det vi INTE kan och glömma det vi är BRA på. Även om det är bra att vi lägger fokus på det vi inte kan (vilket förstås är bra, eftersom det är det vi behöver träna på) är det nästa ännu viktigare att faktiskt kunna se vad man är bra på. Detta för att kunna träna vidare med tillförsikt och INTE hamna i negativa spiraler.
  Jag ser fram mot fler avstämningar här i bloggen och funderar på att skriva en egen (med risk för att den blir ett enormt sömnpiller med tanke på hur lång den kommer att bli med en sex år gammal hund …)
  KRAM

 6. Håller med Eva G, träningsdagbok eller träningsplanerare är ett bra hjälpmedel. I min (som jag kallar för träningsplanerare) står alla momenten som finns både i lydnads- o bruksmomenten uppradade, sen är det bara fylla på med kommentarer och för all del även bilder. Det är lättare att se den ”röda tråden” om man har allting uppspaltat.

  Kram

 7. Ett tips för att styrka dig själv i framgångsstegen är att skriva träníngsdagbok! Där ser du alla steg framåt och var ni en gång var! :)

  1. Är dålig på att skriva träningsdagbok även om jag började storstilat efter valplägret, och jag har inte tänkt på att jag även kan använda den för att peppa mig själv – tack för tipset :-*
   Kommer nog att använda bloggen mer och göra en kategori ”Avstämning”, då kan jag ju även få med era tankar :-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.