web analytics

Går det att träna i snö?

 


Bild från förra vintern.

Beror på hur man ser det, vad man ska träna och hur bekväm man själv är ;-)

I går var det några minusgrader och aningens vitt på marken när vi gav oss ut i spårskogen.
Impe fick en drygt 100 m lång pinnstig med 5 apporter. Han var kanonduktig, markerade alla även om han inte lyfte på den första men resten tog han i munnen :yes: Nästa gång är det dags att prova pinnar i ett vanligt spår och se om det fungerar även där.

 

Hojt fick ett ca 300 m långt skogsspår med terrängskiften och ganska knöligt underlag. Han spårade som vanligt jättebra men pinnmarkeringarna måste vi göra något åt…..

 

Király som inte haft så mycket ’go’ i spåret när det kommer till knöligt underlag skötte sig kalasbra!! Även han fick ett på ca 300 m och med tre pinnar och det kändes som han tyckte det var lite roligt att klara av det :victory:

 

Sen bar det av till Lesseboortens BK för lite lydnadsträning.
Med tanke på att det mörknar tidigt så här års så blev det bara ett pass med Király för min del. Men vilket bra pass det blev :yes: Han är ju som han är på nya platser men jag provade ändå att direkt börja med att bli dirigerad i en linförighet. Visst var det lite nos och en del ”tappad” kontakt men bättre än väntat så bara att träna vidare.

Framförgåendet är på väg att ta sig så till våren ska vi nog vara klara med det momentet också. Efter det kedjade jag läggande, inkallning och apportering med tävlingsmässig belöning och det gick bra om man bortser från ingångarna som vi jobbar på.

 

I natt kom det mer snö och även i morse snöade det och var runt 4-5 minus men då Ulrika skulle åka till Tingsryd och träna så valde jag och Hojt att trots vädret följa med – trevligt när man kan åka i samma bil :yes:

Vi började med uppletande och efter Fluffs och Utzzis mer avancerade letande med gömda föremål var det Hojts tur. Och som vanligt är själva letandet inga problem och trots att det var bekanta saker så var det svårt att ta med dom in till matte :-/ Men med lite peppande så gick det bra och sista saken blev jättebra!! Bara att träna vidare.

Då det både snöade och var kallt valde vi att ta en paus och gå in och adventsfika med de andra fåtalet personer som var där. Hojt fick följa med in och det var så trevligt tyckte han :-))

Sen var det bara att klä på sig och ge sig ut för lite lydnadsträning men då det kommit drygt en decimeter snö och Hojts ben inte är så långa valde vi att vara på parkeringen där det i alla fall kört lite bilar.

Hojt och jag började med sitta i position och ha fokus sen blev det frittfölj med ”exterklicker”. Sådär i början men blev bättre och bättre :yes: Sen körde vi inkallning och svårigheten där var ”sitt kvar” men vi fick till även det bra. Avslutade med buföringsträning och den börjar också ta sig – ska nog få den färdig lagom när allt annat är klart för appellen ;-)

Nu blir det mys med mina grabbar framför brasan – avstår julskyltningen, får ta en sväng på stan senare i veckan i stället ingen lust att ge mig ut i snön igen :-))

2 reaktioner till “Går det att träna i snö?”

  1. Kul att det går så bra med träningen med båda grabbarna :) Själv har jag inga som helst problem att träna i snö föredrar det framför regn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.