web analytics

Funderar på namn och magen växer.

Vad passar bättre en disig morgon i slutet på oktober än att ta sig ett bubbelbad :-)

Passade på att fundera på det här med namn till valparna. När vi började vår uppfödning för 5 år sedan så hade vi en tanke på att i stället för att börja på A eller ha ett tema så skulle vi ta bokstäverna i kennelnamnet Triporas och alltså börja på T och sen R och så vidare. Nu blev ju vår första kull väldigt liten, bara en valp så det givna namnet var Solo. Vilket passade väldigt bra då vår valpköpare gillade StarWars och hade gärna det som tema på sina hundar, så han kallas även Solo i dagligt tal.

När vi sen fick vår andra kull drygt 7 månader senare så valde vi bokstaven T, då kunde vi antingen fortsätta i alfabetisk ordning eller gå över och köra bokstäverna i Triporas (det fick väl vara så att S kom först i så fall :-D ). Men när vi sen inte kunde fortsätta med Raya så blev det stopp i vår uppfödning. Vi köpte i och för sig in en tik, Embla, men tyvärr kunde vi inte använda henne heller i aveln.

Så nu när vi fått låna in Skatan (en halvsyster till Turan, samma pappa) från kennel Springelden började vi fundera på hur vi nu skulle gå vidare med namnsättningen. Ska vi ta R (och gå vidare med Triporas) eller U , eller kanske någon helt annan bokstav? Ja tankarna har snurrat åt många olika håll, det enda vi är säkra på är att vi vill ha bokstav. Nu är ju inte varken R eller U världens enklaste bokstäver att komma på namn på så vi får väl vänta till valparna är födda så vi vet hur många han- respektive tiknamn vi behöver komma på (:blum:) .

Medan vi funderar på detta så njuter vi av att ha Skatan här, både två och fyrbenta trivs utmärkt med henne.

Det är varmt och skönt på värmegolvet i tvättstugan!

Magen växer och här leker hon ”tunnformad fågelhund” på dygn 47  (:kiss:)

2 reaktioner till “Funderar på namn och magen växer.”

  1. Jag tycker ni ska gå vidare med Tripora och använda R. Det går säkert att hitta bra namn. I värsta fall får du väl ta fram SAOL och gå igenom hela bokstaven 🤣

    Om undantar de pinniga benen så är hon förvånansvärt lik en ”riktig” fågelhund 😆

    1. Ok vi får väl se vilken bokstav det blir, men ska ha din ”röst” i åtanke 😁

      Ja visst är hon 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.