web analytics

Enkelt

Ja att hundträning är och ska vara enkelt och att attityden/helheten är väldigt viktig är nog det som fastnade bäst efter lägerveckan på Kronbacken. Krångla inte till det utan tänk på ”förväntan i tystnaden”, belöna i ”tävlingsposition” och ha ”full fest” :rotfl:

Tips på inlärning av de olika lydnadsmomenten (från lydnadsklass 1 till elit) fick vi självklart också med oss men för min och Királys del var det attityden och mitt agerande som var viktigast att få hjälp med. Och det fick vi :yes: Att det sen inte är så mycket nytt utan många av sakerna har jag redan fått höra att jag ska tänka på är kanske inte så konstigt men förhoppningsvis ska jag lyckas den här gången ;-)
Att bli medveten om hur jag gör och vad jag ska göra i stället, eller snarare INTE göra, och att även jag hela tiden har rätt attityd och energinivå är de viktigaste och för att åstadkomma det gäller det nog att ha en ”Heidi på axeln” som påminner mig hela tiden :talktothehand:

”Belöningssystemet” köpte Király jättebra så med hjälp av det så kanske vi verkligen kan få till rätt motivation och attityd hos min lilla Kung :heart: Lite ”kökspyssel” och slipning av momenten så blir vi nog redo får tävling även vi någon gång :yes:
Självklart kommer jag att köra samma ”tänk” med prinsen och hittills har han svarat bra på det lilla jag har gjort :inlove:

Lägret slutade vid två på fredagen och efter det var vi kvar på Kils BK och spårade med alla hundarna. Hojt tyckte verkligen det var på tiden att han fick göra något med sin matte:

och hans spårteknik (och motivation i spåret) är precis som jag vill ha den :yes: :

Fluffs teknik och engagemang är det definitivt inget fel på heller ;-) :

Királys teknik börjar också bli RIKTIGT bra:

men hans motivation jobbar vi på och i slutet på detta spår låg bästa ”leksaken”

så med fler spår med sådana avslut så kanske vi får till även hans motivation!

Fina Utzzans spårteknik är helt klart en förebild :inlove:

Husse ”råkade” i början lära den kära Impe att hoppa upp i famnen så nu för tiden gör whippeten det när han själv tycker…. tur han har en husse med bra reaktioner:

Även Impes spårteknik är kanonbra:

och här har Jerker verkligen hittat bästa belöningsmetoden – ge Impe en sak och låt han springa :yes: :

 

6 reaktioner till “Enkelt”

  1. Underbara bilder på duktiga spårhundar ni verkar ha haft det helt underbart och fått en massa tips härligt nästa gång SKA jag med!!

  2. Vilken underbar läsning och helt ljuvliga bilder (kan inte låta bli att skratta åt kommentarerna om Impe – han är lite av en favorit).
    Ja, tänk att det ska vara så svårt att göra det man ska (och låta bli det man INTE ska) i hundträningen. Men jag tror på er. Trägen vinner.
    KRAM

  3. Låter härligt att få så mycket bra tips:) Snart är ni ute på tävlingsbanorna och plockar hem många poäng:) Det är inte alltid den snabbaste raka vägen som är den bästa:) Ibland kan man komma ännu längre och få med sig mer på en lite långsammare kringelkrokig väg:) Heja er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.