web analytics

Engagerad träning

Wow vilken toppenlånghelg vi haft :yes:
Ja helledig har jag ju inte varit då jag jobbade både fredagen och en del i går men där i mellan har det blivit mycket hundträning och trevligt umgänge – så mycket mer kan man inte begära av en bra ledighet  :-*

Hundtränandet har bestått av både spår och lydnad i en bra blandning.
Alla tre grabbarna har visat framfötterna i spåret vilket känns extra roligt då två av dom var lite si och så för några gånger sedan. Nu har dom spårat strålande flera gånger på raken vilket är positivt. Lilla Hojt har än så länge bara visat ett kanonspårande så jag jobbar verkligen på att inte gå för fort fram utan se till att vi behåller den här braiga fokuseringen och befäster den spårteknik jag vill ha.

Även lydnadsträningen har gått riktigt bra med alla tre även om jag kanske inte har kört så där jättemycket med Hojt. Under veckan som kommer ska vi fokusera lite extra på det här att komma tillbaks med saker till matte….
Han har ett härligt föremålsintresse men ägandebegär tar överhand just nu ;-)
Stadga i ligg och sitt samt bättre klossarbete ska vi ockå försöka träna mer på…..

Lär ju ha en hel del tid hemma då vår bil inte mår så bra just nu så Jerker ska ta med den till ”doktorn” i morgon, hoppas bara dom har tid att fixa den snabbt :pray:

Om bilen är det negativa med helgen så är det positiva hur engagerad vår träning varit.
Ingen av våra hundar är ju speciellt gamla och erfarna och två av dom är inte heller kända för att orka träna hur mycket som helst men i helgen har det gått över förväntan!!
Anledningen är säkert dels att Jerker och jag har blivit bättre på att planera vår träning just med tanke på detta men även på de engagerade träningskamrater vi har. Är vi tvåbenta engagerade och fokuserade så är våra fyrbenta det och det är så mycket lättare att lyckas vara det när de man tränar tillsammans med också är det :yes:

Visst Király och Impe håller kanske inte alltid fokuset till 100% trots detta men det är i alla fall på väg åt rätt håll och jag tror definitivt att vårt och våra träningskamraters engagemang spelar stor roll :inlove:

10 reaktioner till “Engagerad träning”

 1. Ja fy vad tråkigt det är med sådana som varken kritiserar, tipsar eller berömmer. Ska man få ut något av att träna tillsammans så måste man både vilja ge och ta.
  (det är sjukt svårt att kommentera här med hjälp av mobilen :-( så …)

  1. Då får du väl masa dig upp till datorn ;-)
   Du behöver ju ändå ta dig dit och ”inspirera-ihop” en fin banner :yes: ;-)

 2. Håller helt med dig om träningskamrater! En träningskamrat för mig ser jag som någon som kan berätta för mig om mina fel och brister samt dela med sig utav sina egna = engagerad. För vad är det för mening att träna med någon som inte är engagerad? Sedan vet jag att det finns träningskamrater som ser lite olika på det där med hur man är engagerad! En del anser sig vara engagerade fast de i själva verket endast är ute efter att få träna själva… De är sådana som jag kallar för energitjuvar :-)

  Riktigt kul o se era hundars utveckling framförallt i spåret då en det finns en del som tror att man inte kan spåra med ”sådana” raser. Men som du själv skriver man måste själv engagera sig och tro på något för att hunden ska göra det samma >3

 3. Låter verkligen som ni haft en kanon lång helg :)
  Håller alla tummarna för bilden när den får komma till doktorn!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.