Collievallning

Först ett litet tillägg till fredagens blogginlägg:
Självklart finns det uppfödare som står för det dom gör! Det spelar egentligen ingen roll om jag delar deras åsikter eller inte jag föredrar uppfödare om står för det dom säger och avlar och utvärderar sitt material efter det. Gillar jag inte tänket så går jag ju inte dit och handlar men jag VET i alla fall.

I går var vi i Mörrum på collievallning. Inte fullt lika fint väder som vi brukar ha där men en mycket trevlig dag ändå laugh

Alla visade ett intresse för fåren om än i varierande skala. Den som enligt Calle visade det allra bästa anlaget var Sacki, honom ville han gärna se mer av så nu gäller det för matte att försöka övertala husse till detta Wink

Lilla Joyce 5 månader var intresserad men hade även lite annat för sig….. Calle tyckte att hon skulle komma tillbaks om några månader för att se om hon hade mognat då, för intresserad av fåren det var hon.

Dagens bästa infångande av en utbrytning gjorde Siv. Hon var snabbt på utsidan om fåret och styrde tillbaks det till gruppen lugnt och sansat. Hade tur och fick det på bild så det kan ni se i bildgalleriet på hemsidan.

Elton var ju med såklart och första svängen körde Calle honom i rundfållan för att övriga skulle få se hur en hund med en massa fart, intensitet och brinnande intresse uppförde sig. Jättekul att se! Andra svängen körde Jerker själv:

(mer bilder i galleriet på hemsidan)

Efter den goda lunchen tog Beate med Jerker och Elton till AKC banan där dom fick köra två varv medan jag filmade. Tanken är att Jerker ska studera den filmen fram och baklänges hemma för att se alla fel han gör och hur han ska agera istället. Nyttigt!!

Jönsöligan

Tack för en trevlig eftermiddag smile
Elton kanske tyckte kompisarna var lite tråkiga..inget röj ju Wink

Har gett både Nemo & Nellie av tabletterna..ingen av dem kräktes..så de behövde nog bägge två smile
Glöm inte skicka länken..Kramar

hundkanslan

Maria,Z&K: Du skulle ha varit med i dag, vi har haft jättetrevligt smile
kram

Jönsöligan: Så kul och trevligt att ha dig här! Elton sover gott nu smile
kram

Maria&H: Ja det ska bli kul, någon gång hittar vi säkert vad vi vill ha laugh
kram

Maria&Hera

Håller med dig i dina tankar om uppfödare. Jag vill också ha reda på var de står och vad de vill med sin avel och sedan hoppas att de står för det. Vad spännande med en till vovve i familjensmile Hoppas hoppas ni hittar någon rätt och bra uppfödare med en trevlig kombination just för er!
kram

jonsoligan

Ännu en lyckad vallningshelg..kul smile
Nyttigt att se sig själv på film..och se vad man gör för fel..men håller med..uscha för att titta på sig själv *fniss*

Tittar på bilderna sen..måste ut med hundarna eftersaom vi ska sätta oss i bilen sen och åka till dig smile
Kram

hundkanslan

Maria: Ja vallning är verkligen Eltons grej laugh
Ha det bra! kram

Sara: Ja Wink

B-M: Det är ett vallprov från USA som man kan göra med både kor, får och ankor och med olika sorters hundar. Den finns i flera nivåer/klasser precis som ”det vanliga” vallhundprovet. Du kan läsa mer om AKC started (första klassen) här:
http://www.happyheeler.com/page20/page8/page8.html

Bettan: Ja visst är det ett bra hjälpmedel i allt man tränar med hund laugh
Men fy för att se sig själv Wink

Britt-Marie

Är det jag som är trög. Vad är en AKC-bana?
Hoppas jag får tillfälle att se Elton valla nån gång. Det vore superkul!

Maria, Zazza & Kiwi

Låter ju kanonbra med vallningen.. bra att ni verkar trivas där och att det går bra och att det är kul..
En trevlig helg mao..
Tråkigt att mailen krånglar.. fattar inte varför det blir så… Hmm… Knepigt..
Ha det gott… ta hand om dej..
kramar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.