web analytics

”Bruksig” förmiddag

Vilken ljuvlig vårdag det varit idag!

impe_solen

Stoppade in hundarna i bilen och åkte ner till klubben där jag först körde ett uppletande med Kirláy. Hade vallat en korridor på 6-7 m bredd och ca 55-60 m djup och lagt ut fyra föremål. Han var riktigt, riktigt duktig även om han på första skicket inte hade näsan påslagen utan sprang hela vägen ut innan näsan kom på och han hittade saken längst ut. Men sen blev det i ’rätt’ ordning och en sak per skick – jättenöjd med honom :heart:

Sen var det Impes tur och han fick ett spår på ca 100-150 m med godis lite här och där. Det gick inte fort men han var noggrann och hade inga problem med övergången från gräs till lövmattan inne bland träden och sedan ut igen och dessutom stannade han vid slutpinnen!!! Duktig whippet som då fick favoritbelöningen = nya kaninskinnsleksaken i munnen och springa som en galning :inlove: Efter ett antal minuters löpglädje kom han snällt in till matte och vi gick tillbaks.

Efter det var det Hojts tur och hans spår var ca 250 m långt med en stor böj, en liten böj, två 90 gradersvinklar och en återgång på ungefär 4 meter och utgången i ca 50-60 graders vinkel från den riktning jag kom ifrån. Han spårade lika bra och intensivt som vanligt, hade några ställen där han kollade av åt båda hållen men upplevde att han efter det blev ännu mer noggrann. Tog båda pinnarna jag hade i spåret jättebra och löste återgången kanonfint. Känns definitivt som om spårarbetet är något av det roligaste han vet och visst kan det gå lite för fort ibland så han går över vinklarna men håller jag emot ordentligt så jobbar han kanonbra. Att han sen även plockar pinnarna bra nu gör ju bara det hela ännu bättre – tror han kommer bli en superduktig spårhund när han blir stor :heart:

Sen stannade jag på klubben och körde pyttelite agility med Király, däcket och provade och gå över balansen och båda gick bra :yes:
Vi gick även ner på stora planen och bara njöt av det fina vädret och fåglarnas kvitter! Upptäckte tyvärr att någon återigen använt lydnadshindret och lagt plankorna på gräset och inte stoppat tillbaks dom efter sig. Så tråkigt att våra medlemmar inte är mer rädda om klubbens ägodelar än så :-((

Nöjd efter en fantastisk förmiddag med superduktiga hundar som verkade ha lika roligt som jag :rotfl:

4 reaktioner till “”Bruksig” förmiddag”

  1. Jösses vad du ligger i! :yes:

    Jag ägnade mig åt samma aktivitet som Impe i dag :-) Inte spårande då, utan solstolsmys 8-)

    1. Ja jag fick nog en energikick av det fina vädret :-)
      Det blev solstolsmys här med fast på eftermiddagen en stund 8-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.