web analytics

Att ta eget ansvar….

131230

Att ta ansvar för sitt eget liv och inte låta sig påverkas av vad andra tycker och tänker är inte lätt tycker jag.

Att stå upp för min egen åsikt och inte oror mig för andras åsikter är inte heller lätt.

Det finns mycket i livet som inte är så lätt att hantera och jag har nog gjort det krångligare än nödvändigt för mig genom åren. Men äntligen har jag tagit hjälp och lyckats ändra mitt förhållningssett så jag nu mestadels kan låta bli att oroa mig för omgivningen och i stället känna vad jag själv vill och utgå från det! Vilket gör livet både lättare och behagligare att leva *yes*

Jag har även till och från läst några bloggar som handlar om just detta att se till sig själv, vad man själv kan göra och inte styras så mycket av andra. Här är länkarna till två av dom:

Olof Röhlanders blogg

Om tid och livsval

Och dessutom har jag hittat en del bloggar där personen skriver om just sina problem och hur dom hanterar dom. Det kanske inte alltid är så munter läsning men väldigt tankeväckande vilket gör att i alla fall jag tänker till lite extra om mitt eget liv. Man får även mer förståelse för att andra också har problem även om det kanske inte alltid syns på ytan…

Här är en som skriver så bra och känslosamt om livets alla skiften:

Anders Reitmaier

Och här är en ny blogg, som jag just upptäckt, om att ha fått en diagnos på ett psykiskt problem och alla tankar som kommer i och med det:

Små lätta moln

 

 

 

4 reaktioner till “Att ta eget ansvar….”

  1. Du har alltid framstått som mycket bestämd med vad du tänker och tycker utan att bry dig det minsta om vad jag anser om saken! :-D *kiss*
    Bra för dig!

    Det märks inte, men jag har skärmfokusproblem (skulle behöva ett par nya databrillor men jag köpte en kamera… *wacko* ) så att läsa bloggar och annat på nätet är inte så lätt. Därav mina sällsynta besök här. Jag hejar på dig hela tiden oavsett!

  2. Nej det ska gudarna veta att inte låta sig påverkas av andra är svårt men jag är glad att du hittat ett sätt att hantera det på för livet är för kort för att låta andra förstöra det för en *yes*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.