web analytics

Att leva med en sjuk hund

Ja vi är nog ganska många som genom åren levt med sjuka hundar och undrat varför?

Varför drabbas vissa mer av sjuka hundar som inte kan leva tills de blir gamla än andra?
Ja det är en mycket intressant fråga och ett svar (fast jag tro det finns många fler också) är nog att vi som människor är olika när det gäller hur vi tycker våra hundar ska leva.

Det finns de som säger:
Kosta vad det kosta vill och det finns de som säger kosta Ja men det finns en gräns.
Det finns de som säger:
X måste få leva oavsett vad och det finns de som säger X måste ha ett BRA liv.
Det finns de som säger:
X kommer aldrig att bli frisk utan bara sämre och sämre och det finns en gräns vad som accepteras och det finns de som säger X kommer aldrig bli frisk men vi fortsätter så länge det går.

Inget av ovanstående är rätt eller fel utan det är verkligen upp till var och en att bestämma över sitt och sin hund. Ingen ska behöva känna sig ”skyldig” oavsett vilket man väljer. Det enda jag tror att våra hundar begär av oss är att de ska slippa må dåligt bara för att vi ”vill ha dem kvar”.

För hur det en är så älskar vi ju våra sjuka hundar och att se när det är dags är inte lätt…..

7 reaktioner till “Att leva med en sjuk hund”

 1. Ja man mår verkligen utdåligt av att ens hund inte mår bra :-((
  Att sen försöka ha sunt förnuft i dessa situationer är inte lätt….

 2. Det är galet svårt att leva med en sjuk eller skadad hund oron och undran över hur denna mår är fruktansvärd. Jag har levt med en skadad hund länge och det tar jätte mycket energi ständigt dåligt samvete över hur hunden mår och hur det ska sluta. Hur jäkla svårt det än är att ta beslutet för ibland måste man ta det ibland händer inte det där som gör att man måste och inte har nåt ”val”. så är lättare efteråt för det svåraste och jobbigaste för mig är att se dom må dåligt :heart:

 3. Ja det är verkligen ett stort ansvar vi här där när vi köper hund!

  jag har själv inte behövt ta det beslutet än och jag bävar för det!!! Både att inte få ha kvar mina älskade hundar, och att behöva bestämma det. Men som sagt, hunden ska ha ett värdigt liv och livsglädje och det kan vara ganska mkt man gör för en hund som har en sån livsglädje och verkligen vill, men har man en hund som inte vill då kanske man inte kan göra lika mkt..
  Det är ju vi som ska se till att de har ett BRA hundliv.
  Som jag säger om Zazzas artros. jag kan inte sluta träna med henne eller sluta gå långpromenad lös bara för att spara henne, det finns mkt saker jag kan göra för att underlätta för henne, men att spara på henne bara för att hon ska få leva länge, då skulle hon tycka livet är för surt. Hon skulle aldrig förlåta mej om hon inte fick träna apportering.
  Sen kanske hon lever lite kortare.. :( Men hon har fått ett BRA hundliv! Ett rikt liv, dock ngt kortare är bättre än ett långt tråkigt liv!!!
  men vad man än säger, eller tycker så blir det beslutet inte lätt ändå! Hur mkt man än tror på att man gör rätt.. Lika för jäkligt och sorgligt ändå!!
  Håller med som nån sa att det finns nog många som är för snabba, men å andra sidan finns det nog många som har dem kvar för att de vill ha hunden kvar…
  jag tror att har man en sund inställning, så tar man beslutet när man behöver ta det.. varken för sent eller för tidigt..
  Kram på dej!!! <3

 4. Känns bra att fler har tankar om detta och vet hur det är – stor kram till er :heart:

 5. Jag bara gråter när jag läser detta inlägg. Det gör så fruktansvärt ont att tänka tillbaka på de hundar som måste sluta sina liv alldeles för tidigt. Jag håller med Helén helt och hållet.
  I den perfektaste av världar existerar inga sjukdomar. Tyvärr lever vi inte i den.

 6. Jag har tvingats avliva två hundar p.g.a. allergi. Jag försöker resonera som så att hunden ska ha ett bra liv som hund. En av våra gjorde till slut inget annat än att klia sig och vi fick inte bukt med det med mindre än att han helst borde varit inomhus dygnet runt… inget kul liv för en aktiv hund. Den andra bara låg och hade inte lust med något…
  Det finns en gräns när man helt enkelt inte orkar längre, varken man själv eller hunden. Jag tror inte det finns många som avlivar sin hund ”för snabbt”, de flesta försöker nog så länge det bara går att hitta en lösning som innebär ett bra liv för sin hund och sin familj.

  Det är verkligen inget lätt beslut men det är ens eget och inget som andra ska lägga sig i!

 7. Nej det är inte lätt med sjuka hundar..man vill göra allt för dem..men tyvärr kan man inte alltid det..
  Men..det får aldrig bli på bekostnad av hunden..den måste få ha ett värdigt liv..vilja leva och trivas med livet..
  Sjukdomen får inte ta över så att all deras tid och energi ägnas åt den..
  Jag hatar verkligen det beslut man måste ta..oavsett om hunden är sjuk el gammal..vet ju att jag våndas efteråt oxå och undrar om jag verkligen gjorde rätt..vem är jag att bestämma sånt??
  Men det är ett beslut man måste ta..för att man älskar sin hund och inte vill att den ska lida..men det är inte lätt..Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.