Att jag aldrig lär mig…..

Efter gårdagens och dagens träning så står det än en gång klart att om jag sköter min del så sköter Hojt sin! Fattar inte att det ska vara så svårt att få in det i min skalle…

I går var vi på Ronneby BK och tränade lydnad och det gick verkligen inte bra. Det enda som blev bra var krypet, resten lämnade mycket övrigt att önska och det var kanske inte så konstigt med tanke på hur dåligt fokuserad jag var Shock Innan hade vi tränat uppletande och det hade gått väldigt bra, lyckades bryta honom när han ville gå på annan doft och fick honom att återta fokuset på sakerna i stället och gjorde sen fyra fina skick. Så jag kunde inte skylla på att jag var på dåligt humör eller nått… Snarare var det nog så att jag var nervös (på ett felaktigt sett) för att träna med ny ”publik” och på nytt ställe. Ja ja, bara inse vad jag behöver träna mycket mera på – mitt eget uppförande och min känsla!

Idag var vi och spårade på ett nytt ställe och jag hade bett Ulrika om ett inte så långt men klurigt spår med några apporter och det fick jag. Bättre träningskamrat får man leta efter Heart

Hojt skötte sig jättebra, även om han gick över en apport där spåret var som mest klurigt så löste han allt annat kanonbra!

140502_hojt1

140502_hojt2

140502_hojt3

140502_hojt4

Sen bar det av till Kalmar BK för lydnadsträning. Först ut var Fluff som det är så roligt att se, eller snarare höra nu för tiden, en enorm skillnad i ljud från bara i höstas. Nu kan Ulrika till och med börja pilla med positionen i lf/ff utan att det kommer ljud Yes

Efter en paus så var det min och Hojts tur och idag skötte jag min del och fokuserade och var på rätt humör (troligen beroende på stöttningen från Ulrika Heart ) så dagens träning blev riktigt bra! Motiverade upp lf så det blev riktigt bra på slutet, sen kedjade jag läggande under gång, inkallning och krypet. Nöjd med alla tre momenten även om vi behöver träna mer på krypet för att få in en säkerhet i momentet. Belönade efter krypet men kedjade sen apporteringen och hoppet vilka också gick riktigt bra. Att jag sen inte skötte mig ordentligt i apporteringen kan jag ju inte skylla på Hojt för utan jag får lov att skärpa mig Razz

Helén

Du har väl rutiner till Hojt? Ha en rutin för dig själv också innan du ska ”in på planen” oavsett om det är hemma eller borta. Andas, tänk rätt tankar, samla ihop hunden, sätt i gång… typ.

cissi

Nja rutiner är inte min bästa gren Wink
Jag har svårt att hitta den optimala uppvärmingen tillexempel….
Sen fungerar det riktigt bra på tävling, det är tyvärr på träningen som jag inte riktigt håller ihop Thinking

Erica

Ack, så vi påverkar våra hundar … De är fantastiska varelser som gör sitt bästa även när vi ger galna signaler.
Tror jag ska träna mycket eget psyke inför nästa vovve …

Sara

Det är så lätt att vara efterklok och att hitta rätt tanke är verkligen inte lätt!
Bara på det igen ni har kommit så långt med allt du är duktig som kan hitta det bra med alla pass laugh

cissi

Mmm inte lätt men får hjälp av Ulrika som är så bra på att peppa när jag ’deppar’ efter en sån träning Yes

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.