web analytics

Man får ta det ’goda med det onda’ tydligen

Måste bara börja med att dela med mig av en bild på hur det ser ut här hemma när det är kloklippningsdags :-D

Förra veckan blev det en del blandad träning med Era, inomhus körde vi vittringen som vi har ett långsiktigt projekt på och ute blev det några spår. Just nu kör vi lite olika upplägg när det gäller spårandet då vi håller på att bygga upp hennes kunskap på alla möjliga områden.

Den här helgen blev precis lika trevlig som förra helgen men nu var jag iväg till Västervik och träffade en god vän som bor alldeles för långt bort. Vi har båda ungefär lika långt till Västervik och nu är det andra gången vi träffas där för hundträning och massa prat.

Era och jag fokuserade på friaföljet då jag hade ett par bra ögon som kunde assistera med klick och åsikter, tack (:kiss:)  Sen blev det även en del apportering och framförgående tränat. Fick ett tips på hur jag kan få Era att gå rakt utan att lägga/ställa något framför henne, gör jag det har hon nämligen väldigt lätt för att gå in i vallningsbeteende. Vi tränar så här ett tag nu så får vi se hur det går (:good:)

Väldigt givande att träna med någon som engagerar sig i ens träning både med assistans och tips, så det är verkligen trist att hon bor så långt bort (:sorry:)

Tyvärr protesterar min kropp efter en så aktiv helg, både axlar och knä har spökat de senaste dagarna. Så jäkla tråkigt att jag inte kan hålla igång med det jag verkligen gillar så mycket som jag skulle vilja. Bara att ta det lite lugnt några dagar och träna kroppen lite lagom så hoppas jag att det släpper snart. Tur vi har fyra hundar så det är alltid någon som vill göra samma som någon annan:

Massa ny snö fick vi ju också i söndagsnatt så ingen spårträning den här veckan, däremot har hundarna fått både skritt-träning och en del spring i snön. Det gäller att nyttja den till nått bra när den nu nödvändigtvis skulle komma.

Den övrig träning som har blivit för Era är lite ff-träning inomhus i sovrummet där jag har gott om speglar, vändningar och stegförflyttningar har stått på agendan. Känns som det kan bli bra men kommer att ta tid då vi inte håller på så långa stunder i taget.

6 reaktioner till “Man får ta det ’goda med det onda’ tydligen”

 1. Det där med konerna måste jag prova! Har testat lite olika varianter, men inte den, och har faktiskt lite problem med unga fröken och framförgåendet.

  1. Ja jag vet ju inte om det kommer att fungera ännu men tanken är att man ska flytta ut konerna allt efter som så de tillslut hamnar i kanten på appellplanen och inte längre behövs :-)

   1. Precis. Enda anledningen att de står tätt i början är för att mata in riktningen i mitten.

 2. Tack för en underbar (och alldeles för kort) helg. Så roligt att se er, jag tycker att du jobbar så fint med henne. Bara roligt att få klicka er och komma med tips ? Det är ju det som är det roliga med hundträning. Tror att det blir kanonfint när hon kommer på att hon inte behöver orma sig framåt ?

  Visst är det synd att vi bor så långt ifrån varandra. Men desto roligare när det äntligen drar ihop sig till träffar.
  Hoppas det inte dröjer så länge till nästa gång ❤?

  1. Ja den här gånger får det inte ta ett helt år till nästa gång tycker jag :heart:
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.