web analytics

2014 – året som gått

JANUARI

1401

Snön höll sig borta långt in i januari så det blev mycket, både rolig och utmanande, spårträning för Hojts del. Var till Vetlanda några gånger och tittade på 10 ljuvliga whippetvalpar på kennel Chase Me. Var hos både naprapaten och min samtalsterapeut, vilka jag kommer att fortsätta gå hos även detta år då jag blivit så mycket bättre men fortfarande har en bit kvar.

 

FEBRUARI

1402

I februari kom snön på besök ett tag så det var lyxigt med inomhuslydnadsträningen i Tingsryd, uppskattat framför allt av Impe och husse ;-) . Impe fyllde tre år och den 19 februari hämtade vi hem Chase Me Luna :heart:

 

MARS

1403

Våren kom tidigt och det blommande fint av alla lökar i trädgården och Luna fick prova det här med spår för första gången. Med Hojt jobbade jag på motivationen både när det gällde pinnplock och lydnaden.

 

APRIL

1404

April var en aktiv månad: Började lydnadsträna Luna lite mer, hon fick även prova whippetrace för första gången och det var superkul tyckte hon. Hojt och jag var på lydnadskurs i Västerås hos Towa Lindh och Impe fick både träna LC, whippetrace samt att han och Jerker började med rallylydnad.

 

MAJ

1405

Maj var också en aktiv månad: Impes första LC-start för året, som tyvärr resulterad i skadad hund och stor del av LC-säsongen förstörd *sorry* . Luna debuterade på valputställning och blev BIS 3 samt fick träffa mamma, syskon, mormor och moster vilket var uppskattat! Hojt debuterade på officiell utställning och fick ett Very Good, mycket p.g.a. dåligt med päls på benen…  Jerker avslutade Maj med att debutera i Triathlon i Växjö *good*

 

JUNI

1406

Jag hade vunnit ett pris via Hundsportens insamling till Musikhjälpen 2013 så Hojt och jag var och provade specialsök – jättekul! Jag fick äntligen lite nya kläder tack vara en inspirerande shoppingkamrat :heart: Midsommar firades med en god vän och min födelsedag firade vi med några andra vänner då även hon i den familjen fyller år samma dag, och deras son bakar underbara tårtor *good* . Månaden innehöll också härlig spårträning på Öland, whippetraceträning för Luna och även för Impe som så sakta börja komma igen efter skadan, samt en missad lägretävling för Hojt och mig då vi blev bortlottade *sorry*

 

JULI

1407

Det var en otroligt varm sommar så vi badade en del med hundarna. Tyvärr fick Impe och Hojt noskvalster så en stor del av juli och en del av augusti försvann. Luna var däremot med husse på whippethelg i Tamsvik och umgicks med släkten och hade det bra!

 

AUGUSTI

1408

Impe startade på KM i LC och blev femma av 12 whippar och fick avsluta månaden med mer whippetraceträning. Luna har visat sig vara en utbrytardrottning som inget stoppar från att ta sig till sin matte, vilket vi verkligen får tänka på i framtiden… För övrigt har hon fått träna spår, lydnad och whippetrace. Jerker gjorde sin andra start i Triathlon! Hojt och jag tränade för nästa försök till start i lägre men tillslut insåg jag att vi var tvungna att gå till veterinären och det visade sig att han hade anaplasmos (gamla elichias) så det var bara att börja en lång antibiotikakur *sorry* . Men månaden avslutades bra med ett besök på Bruks-SM i Nynäshamn med Ulrika  *good*

 

SEPTEMBER

1409

Impe fick tävla whippetrace för första gången i år i början på månaden och han höll och sprang riktigt bra och vann D-finalen :heart: I slutet på månaden blev det en tävling till där han också skötte sig strålande och kom 4:a i C-finalen! Luna fick börja träna rapport med Ulrika och det tycket hon var jätteroligt. Hojt blev inte bättre och vi provade både kortison och antiinflammatoriskt utan något varaktigt resultat. Jag höll några föreläsningar om ”Näringslära och hur du fysiskt tar hand om din hund”.

 

OKTOBER

1410

Hojt börjar äntligen kännas lite piggare så vi tog upp lite träning igen men då kändes han inte helt ok så vi fortsatte leta efter vad det kunde vara och tillsut upptäckte vi en förstorad prostata, så i slutet på månaden kastrerades Hojt. Han ska ju ändå inte gå i avel med tanke på att hans pappa (diagnostiserad för 1,5 år sedan) och en halvsyster har epilepsi. Jerker och Impe har gått en rallylydnadskurs under hösten och debuterade nu på en officiell tävling och ställde även upp på Emmaboda BKs KM i rallylydnad och vann den tävlingen och blev KlubbMästare *yes* :inlove: . Både Impe och Luna var med på Kalmar Whippetraces KM och Luna fick dessutom prova LC för första gången – störtkul!

 

NOVEMBER

1411

Hojt blev märkbart piggare efter kasteringen så månaden innehöll en hel del träning även om vi tog det lugnt och nöjde oss med ett par gånger i veckan. Hade hoppats komma med på årets sista lägretävling men blev bortlottad. Luna började löpa och Impe fick fortsätta med rallylydnadsträning och motionsträning. Jag höll en massage- och stretchingkurs på Emmaboda BK.

 

DECEMBER

1412

Gick äntligen till doktorn med min dåliga arm och han ordinerade tabletter och vila, blev den inte bra till efter helgerna så skulle jag höra av mig för fortsatt utredning. Jerker och Impe var och tävlade rallylydnad igen och fick ihop 81 poäng och ett godkänt resultat – så himla duktiga! Jag var i Stockholm och hälsade på släkten och var på Stora Stockholm och såg Lunas syskon bli bästa whippet uppfödargrupp och avelsgrupp. Så roligt att se dom i stora finalringen även om dom inte blev utplockade där *good* . Luna blir ett år och Hojt blir tre år :heart:

2014 blev inte alls som jag tänkt mig när det gällde Hojts och min utveckling, ett halvår försvann i olika sjukdomar *sorry* men förhoppningsvis kommer 2015 att bli ett bättre år för oss båda *yess*

 

2 reaktioner till “2014 – året som gått”

  1. Tack för all pepp bästa vän och träningskamrat *good* :heart:

    Ja vi lär förhoppningsvis få mycket att fira 2015 då även Du och Fluff lär klättra i klasserna *yes*

    God Jul och Gott Nytt År till dig också!

  2. Vilken bra sammanfattning men trots ett halvår tappt i Hojts träningsutveckling så har ni gjort fantastiska framsteg! Han spårar ju nu med en jäkla energi och missar aldrig någonting (mer än nå jäkla apport nån stans när det går för fort) och du kan lita på honom när du går helt okända spår. Lydnaden är han för det mesta jättefokuserad och framförallt betydligt mindre störningskänslig vilket gör att han fokusera på rätt sak. 2015 blir året som ni båda är superpigga i kropp och själ så uppflyttningarna haglar och ni kommer att komma med på varenda tävling ni anmäler er till! SuperLuna ska ju dessutom bli lägreklasshund i rapport och Impe tar sig upp i mästarklass. Bäst att vi redan börja att fira så vi hinner med… :-D god avslutning och gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.