web analytics

Vissa helger är bättre än andra :-)

Den här helgen har verkligen varit en stor energiboost, både när det gäller trevlighet och när det gäller Eras och min träning.

Igår började det med ett uppletande i det underbara vårvädret där Jerker var med och hjälpte till. Whipparna fick vara med o valla rutan och sen springa lite på ett av gärdena, mycket uppskattat (:yes:)

Era letar och hittar väldigt fint men jag måste försöka hitta den optimala belöningen så hon finner det lika roligt att komma in med saken till mig som att leta efter nästa (:pardon:)

Sen blev det lydnad på lekplatsen i vårt område:

Det var en hel del störning, framför allt folk som gick på vägen och en mamma med barn som lekte på lekplatsen precis bredvid. Men jag tycker vi lyckades bra ändå även om det var lite si och så i början så blev det bättre och bättre. Det är ju ett av våra problem, störningskänsligheten och att vi är ute på nya ställen alldeles för lite. Jerker var med och både assisterade och filmade så jag bjuder faktiskt på en liten film också, inte för att vi har kommit så långt men jag är supernöjd med de framsteg vi har gjort bara den sista månaden (:kiss:)

När vi kom hem var det inte bara Era som var trött, det var tydligen tröttande att vara med också :inlove:

Avslutade dagen men en fantastiskt god middag och en trevlig kväll med :heart: .

 

Idag bar det av till Tingsryd och inomhusträningen som vanligt och jag är mer än nöjd med dagens träning! Trots den störning som alltid är i hallen när flera tränar samtidigt och det är både högljudda kommandon och hundar som springer och leker, så fick vi till många fina delar. Visst hade hon svårt att hålla ihop ibland och jag fick påminna men hon samlade sig och hängde med fint. Inte för att jag pressar henne med speciellt långa sekvenser men vi kan ändå göra mycket mer nu än vad vi har kunnat gjort tidigare och hon går verkligen igång på leken så det är en superbra belöning i såna här lägen. Vi fick till och med till bra hållanden på apporten vid sidan:

 

Då vädret bättrade på sig från morgonens gråmulna till sprickor i molnen när vi åkte hem så stannade vi och lade ett spår också.

Det blev betydligt längre än vad vi kört tidigare, två apporter (en på mitten och en på slutet) vilket vi inte heller haft förut och en liten återgång. Hon spårade superfint, fick jobba lite i återgången men tog båda pinnarna utan problem, vilken liten stjärna hon är :inlove:

 

Avslutar helgen med att ha mamma här på middag i kväll vilket alltid är trevligt så ja den här helgen går verkligen till historien som en av de mer trevliga och lyckade (:yes:)

6 reaktioner till “Vissa helger är bättre än andra :-)”

 1. Roligt att träna med en hund som tycker det är kul va? (:yes:)

  Lämna henne med bestämda steg när hon ska sitta kvar. De kan gärna bli lite tveksamma annars. Om du är det menar jag.
  Det ser bra ut, kommer att bli super när allt är färdigt och väderkvarnshuvudet slutat veva åt alla håll :-D (:good:)

  1. Mm det är superkul (:yess:)
   Jo jag vet… och jag har en tendens att tveka så bra att du påpekar det (:kiss:)
   :-D jag är man 9 månader och väldigt nyfiken så är det svårt att fokusera hela tiden hälsar Era (:blum:)

 2. Härlig helg, låter det som.
  Så roligt att hon lär sig att sortera bort störningarna. Det kan ta tid (en evighet för vissa känns det som ???)
  Nu hoppas vi att nästa helg blir lika lyckad ❤
  Kram

  1. Nja helt har hon inte lärt sig sortera men det blir i alla fall lite bättre allt eftersom (:good:)
   Ja det hoppas vi :heart:
   kram

 3. Vad kul med film! :yes: Vilket sötsnöre hon är :inlove: Det ser jättetrevligt ut. Många fina bitar :yes: Vad härligt med spår. Ska sparka mig själv i baken & komma igång med mina nästa vecka. Tack för inspirationen!!! :-) Kram från oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.